Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Koko Dajsa v mestu

Maša Ogrizek
Koko Dajsa v mestu
25,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Miš
Zbirka Miškolinke
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-272-286-9
Leto izdaje izvirnika 2018
Urejanje Gaja Kos

Tehnične lastnosti
trda vezava
21,5 x 15,5 cm
330 g
72 strani
Tip knjige
otroško in mladinsko leposlovje
Kategorije
otroško in mladinsko > od 9 do 12 let
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Koko Dajsa je nergava stara kokoš, ki živi sama v pritličnem stanovanju bloka in nenehno nadzira in kritizira vse po vrsti. Nekega dne si med oprezanjem za sosedi zlomi nogo in pristane na invalidskem vozičku, zato ji na pomoč priskočita nečakinja Krišna in njen prijatelj, deževnik Hari. Skrb za prepirljivo Koko Dajso morda vsem ni ravno v užitek, ampak res pa je, da še slepe kokoši včasih spregledajo in da se za vsako kuro koza najde.

Koko Dajsa v mestu je zbirka duhovitih zgodbic izpod peresa priljubljene mladinske pisateljice Maše Ogrizek, ki gradi na besednem in situacijskem humorju, jezikovnih igrah in zanimivih likih, hkrati pa nosi pomembno sporočilo o vrednosti prijateljstva in posredno ter neobremenjeno opozarja na tegobe osamljenosti starejših. Dogodivščine prepirljive kokoške Koko Dajse, njene pacifistične nečakinje Koko Krišne in modrega deževnika Harija so simpatično in lahkotno branje, pisateljici pa spretno uspe zgraditi domišljeno literarno vesolje svojih živalskih junakov, ki ga ilustracije Mihe Hančiča le še nadgrajujejo in dopolnjujejo.

Recenzija Bukla

Protagonistka teh duhovitih zgodbic za otroke (8 ) je najbrž najbolj tečna kokoš na svetu, ki brez prestanka kokodajsa (še ime ji je pisano na kožo!), če smo pri branju pozorni, pa hitro ugotovimo, da ji ni tuja niti marsikatera človeška lastnost, od zavisti do brezmejnega pametovanja. Ker Koko Dajsa ves čas nerga, seveda nima pravih prijateljev, celo sosedje v bloku se ji raje izognejo. Potem pa se ji pripeti nesreča, zaradi katere nekaj časa ne more hoditi. Na pomoč ji prijazno priskočita nečakinja Koko Krišna in njen prijatelj, deževnik Hari. Jasno je, da vase zaverovana kokoš ne pokaže niti kančka hvaležnosti, ampak raje še bolj sitnari in se prepira, zaradi česar se druščina zaplete v vrsto zabavnih pripetljajev, ki jih v likovni podobi izvrstno izrazi ilustrator Miha Hančič. Ali se bo uresničil rek, da tudi slepa kura zrno najde?

Kristina Sluga, Bukla 141

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...