Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Kuharske igrarije

S tridesetimi recepti
Christine Bouguet-Joyeux
Kuharske igrarije

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Povej naprej

Založba Primus
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-7033-18-2
Naslov izvirnika Avec maminie je cuisine en chantant pour ma sante
Leto izdaje izvirnika 2015
Prevod Ana Marija Toman, Irma Toman
Urejanje Irma Toman

Tehnične lastnosti
trda vezava
28,5 x 22 cm
660 g
97 strani
Tip knjige
otroški in mladinski priročniki
Kategorije
otroško in mladinsko > od 9 do 12 let
kulinarika, dom in vrt > kuharski priročniki
otroško in mladinsko > od 4 do 8 let

Založnik o knjigi

V knjigi Kuharske igrarije najdete nasvete za pripravo zdravih obrokov za otroke, ki bodo teknili tudi ostalim družinskim članom.

Knjiga je povabilo odraslim, da se lotijo kuhe z otroki in da skupaj pogledajo, kako prepoznati kakovost živil in njihovo prehransko vrednost. Naučili se bodo izbrati in pripraviti obroke tako, da bo telo pridobilo vse sestavine, ki jih potrebuje za razmišljanje, gibanje, delo, spanje, rast in odraščanje. Torej, da jih bo hrana krepila in ne redila.

Otroci so prve žrtve reklamnih sporočil prehranske industrije, zato jih moramo opremiti z znanjem, da bodo znali prepoznati škodljiva živila, ki jim povzročajo le preveliko težo in nemir ter utrujenost.

Izčrpen uvod v zdrav način prehranjevanja 30 receptov. Zbirka pesmic, rim in izštevank, da si bomo laže zapomnili pravila zdrave prehrane.

Recenzija Bukla

Kuharske igrarije so prav posebna kuharica. Inovativna in poučna ter predvsem zabavna. Navodila so nam reč skovana v ljubkih rimah. In ni le za otroke, povezala bo namreč vse generacije, od starih staršev do vnučkov. Na prvih straneh najdemo več koristnih napotkov za odrasle, kako lahko malčke uvedemo v svet kulinarike; malčki naj bodo seveda v središču, naj se učijo z delom, naj ustvarjajo ... Potem pa se priročnik razdeli v tri dele. V prvem je predstavljenih ključnih 24 živil, ki gradijo zdravo telo in mu dajejo dovolj hranil za razmišljanje, gibanje, spanje in odraščanje. Hrana naj nas vendar krepi in ne redi. V drugem delu se otroci počasi lotevajo kuhanja; a pred tem se morajo naučiti izbrati primerna živila, jih pripraviti in spoznati za to primerne pripomočke. Zato: »V kuhinji bomo rime kovali in pri kuhi malo pomodrovali. Kakor bi mignil in kot za stavo, spoznali bomo oreščke, sadje in zelenjavo.« Tretji del pa je najboljši, tu so recepti za slastne predjedi, raznolike prigrizke in nepogrešljive sladice. Knjiga za vso družino, ki bo poskrbela, da bo prav vsak z veseljem zavihtel kuhalnico.

Vanja Jazbec, Bukla 142

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...