Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Lepo vedenje v prometu

Viktorija Muha
Lepo vedenje v prometu

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Povej naprej

Založba A-knjiga
Zbirka Lepo vedenje
Leto izdaje 2015
ISBN 978-961-93278-7-6

Tehnične lastnosti
trda vezava
21,5 x 21,5 cm
280 g
25 strani
Tip knjige
otroški in mladinski priročniki
Kategorije
otroško in mladinsko > od 9 do 12 let
družina, vzgoja in izobraževanje
otroško in mladinsko > od 4 do 8 let

O knjigi

Na cesti smo vselej previdni in zbrani. Hodimo po pločniku ali levem robu ceste ter upoštevamo prometne znake in prometna pravila. Nikoli brezglavo ne stečemo čez cesto, ampak vedno poiščemo najvarnejšo pot.
Knjiga, namenjena otrokom od petega leta starosti, pomaga otroku pri spoznavanju osnovnih prometnih pravil in učenju postopnega samostojnega vključevanja v promet. Spodbuja ga k zavedanju, da so prometna pravila pomembna za varnost vseh udeležencev v prometu, ter ga navaja k pravilnemu in odgovornemu ravnanju na cesti. S poudarjenimi navodili, česa otrok na cesti nikakor ne sme početi, in dodanimi zanimivostmi, kot je npr. zakaj se kresnička sveti, kako hitro drvi najhitrejši vlak na svetu in kaj je bibliobus, navaja otroka na varnost v prometu ter ga spodbuja k širjenju znanja o svetu.
Strokovni pregled knjige so opravili v Zavodu Varna pot.

Recenzija Bukla

(Skupen opis za knjige Plesalka, Čebelar in Lepo vedenje v prometu.)

Pri založbi A-knjiga so s tremi novostmi dopolnili svoje že obstoječe in dobro zasnovane zbirke. Tako se je zbirki Lepo vedenje, ki otrokom predstavlja pravila vedenja v različnih situacijah, pridružila že šesta knjiga, tokrat o osnovnih cestnoprometnih pravilih in ravnanju udeležencev v prometu. Knjiga je namenjena otrokom, starejšim od pet let, ki se počasi začnejo samostojno vključevati v promet, naj si bo to na poti v šolo ali na obisk k prijateljem. Čebelar, tretja knjiga v zbirki Najboljši poklic, z bralcem deli Boštjanovo zgodbo, ki že vse življenje dela s čebelami. Tretja novost predstavi Evelin, 11-letno deklico, ki je plesalka že od malih nog. Knjiga je napisana v obliki dnevnika in tako po posameznih dnevih prikazuje, kakšno je življenje zavzete plesalke in kakšna predanost je potrebna za doseganje rezultatov. Knjige, katerih cilj je oblikovanje vrednot, spodbujanje branja ter osvajanje znanja. Poučno.

Vanja Jazbec, Bukla 116-117

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...