Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Pesmi in pesmičice

Vinko Möderndorfer
Pesmi in pesmičice
24,94 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Sončnica
Leto izdaje 2015
ISBN 978-961-01-3706-1
Leto izdaje izvirnika 2015
Ilustracije Suzi Bricelj
Spremna beseda Igor Saksida

Tehnične lastnosti
trda vezava
25 x 16 cm
590 g
139 strani
Tip knjige
poezija
Kategorije
otroško in mladinsko > od 9 do 12 let
otroško in mladinsko > od 4 do 8 let

Povej naprej

Založnik o knjigi

Vinko Möderndorfer je pripravil antologijo svojih pesmi iz že objavljenih del (Kako se dan lepo začne, Madonca fleten svet, Zakaj so sloni rahlospeči, Luža, čevelj, smrkelj in rokav ...), nekaj pesmi pa bo v zbirki Pesmi in pesmičice objavljenih prvič. Pesmi so zelo raznolike po
vsebini, zgradbi in rimi. Nekatere nagovarjajo že predšolske otroke, nekatere pa najstnike.

Vinko Möderndorfer (1958) je pesnik, pisatelj, dramatik in režiser. Doslej je objavil več kot petdeset knjig. Za svoje delo je prejel številne nagrade, med drugim tudi nagrado Prešernovega sklada in Župančičevo nagrado. Za mladinski roman Kot v filmu je prejel nagrado modra ptica 2013, nagrado desetnica in nagrado večernica.

Recenzija Bukla

Pesmi in pesmičice Vinka Moderndorferja za mlade mlade in stare mlade so preprosto naše; otroci v šolah jih izjemno dobro sprejemajo – pesnik je njihov zaveznik, tolažnik, zabavljač, zna tesno objeti, zna jih dvigniti v neBo, zna poslušati in predvsem slišati. Humor, toplina, razbijanje stereotipov, predvsem pa ljubeznivost in ljubezen so tiste, ki nas prebujajo za poezijo. Pesnik govori o ljubezni, taki ali drugačni, pomembno mesto ima tudi ljubezen do besed. Otroška nagajivost njegove pesniške duše pomaga vsem otrokom, ki morajo prekmalu odrasti, da se vsaj za trenutek naselijo v toplino, v objem, v lepoto. Preprosto naše so te pesmi in pesmičice; radi jih imamo.

Sabina Burkeljca, Bukla 112-113

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...