Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Planinski zabavnik

Urška Stritar, ... [et al.]
Planinski zabavnik
9,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Planinska zveza Slovenije
Leto izdaje 2015
ISBN 978-961-6870-22-1
Leto izdaje izvirnika 2015
Ilustracije Petra Grmek
Urejanje Mojca Stritar Kučuk

Tehnične lastnosti
mehka vezava
30 x 21 cm
200 g
52 strani
Tip knjige
otroški in mladinski priročniki
Kategorije
otroško in mladinsko > od 9 do 12 let
otroško in mladinsko > od 4 do 8 let

Povej naprej

Založnik o knjigi

Delovni zvezek o gorah z nalogami za zabavo, ustvarjanje, učenje in vzgojo.

Planinska založba PZS je za letošnjo poletno sezono pripravila težko pričakovano novost za uporabnike, na katere se je v poplavi zemljevidov in vodnikov prepogosto pozabljalo. Planinski zabavnik je točno to, kar pove njegovo ime – je zabaven in govori o planinstvu. Namenjen je otrokom od 4. do 9. leta, ki jih z igro, ustvarjalnostjo in miselnimi izzivi prijazno uvaja v planinski svet.
44 nalog različnih tipov in treh težavnostnih stopenj (od zgolj slikovnih do takih, ki že zahtevajo več branja in pisanja) je opremljenih z duhovitimi ilustracijami in nazornimi fotografijami, spremljajo pa jih vzgojni komentarji (skozi izjave učene sovice), dodatne zanimivosti, rešitve in opombe za odrasle. Zabavnik namreč zares zaživi šele ob sodelovanju odraslega, bolj izurjenega planinca, ki ob pogovoru z otroki naletijo na zanimive izzive tudi zase.
Planinski zabavnik lahko otroci uporabljajo skupaj s Cici dnevnikom in Dnevnikom Mladi planinec, mlada planinka, rešujejo pa ga lahko tudi brez tega – doma, v vrtcu, v šoli, v avtomobilu, v planinski koči, na taboru ali celo na izletu.

Recenzija Bukla

Knjižica, ki mlade na duhovit način, skozi igro in miselne izzive uvaja v planinski svet, jih uči o varnosti in obnašanju v naravi, spremljanju vremena, uporabi zemljevidov, o živalih in rastlinah v gorah in še marsičem uporabnem je nastala v sodelovanju petih slovenskih avtoric in je v osnovi namenjena otrokom od 4. do 9. Leta. V njej pa bodo našli mnogo zanimivosti in opomb tudi odrasli bralci. Zabavno, koristno in poučno, predvsem pa nevsiljivo spoznavanje planin.

Renate Rugelj, Bukla 114

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...