Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Črkolandija

Pravljica, dramsko besedilo in gledališki priročnik
Maja Gal Štromar, Gregor Geč
Črkolandija
18,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti
Leto izdaje 2013
ISBN 978-961-6819-54-1
Leto izdaje izvirnika 2013
Ilustracije Matjaž Dekleva
Urejanje Matjaž Šmalc

Povej naprej

Založnik o knjigi

Črkolandija je hkrati slikanica, dramsko besedilo in gledališki priročnik. V prvem delu je to pravljica o Ani in Binetu ter njunem čarobnem popotovanju v deželo črk. V drugem delu je ista zgodba dramatizirana. Kot taka ni samo »uporabna« za uprizoritev, temveč tudi kot primerjava, kako (ne)zvesti smo lahko pri ustvarjanju dramatizacije. Tretji del je priročniški. Njegov namen ni, da predpisuje, temveč da ponudi poti, kako se iskanja sploh lotimo. Kaj storimo, če imamo dva igralca? Kaj storimo, če jih imamo devet? In kaj, če imamo v zasedbi tri dečke in enajst deklic?

Priročnik se dotakne vseh elementov predstave; od scenografije, kostumografije, glasbe in koreografije pa seveda tudi tistega najpomembnejšega – dela z mladim igralcem. Ponuja pogled in predloge izkušenih gledaliških praktikov, Maje Gal Štromar in Gregorja Geča, izvrstnih dramskih igralcev in gledaliških pedagogov. Knjiga, dobrodošla na knjižni polici vsake otroške sobe in obvezna v delovni sobi vsakega mentorja otroške gledališke skupine.

Recenzija Bukla

(Skupen opis za knjigi Petka! in Črkolandija.)

Novi knjigi Javnega sklada za kulturne dejavnosti prinašata šest slovenskih dramskih besedil, namenjenih ne le otroškemu občinstvu publiki, temveč tudi otroškim izvajalcem, pa tudi priročnik, napisan za (otroške) gledališke skupine. V Petki! najdemo pet raznovrstnih zgodb, ki so bile izmed dvainštiridesetih prispelih izbrane na natečaju. Ponujajo se Ježki gredo v svet Jane Kolarič, Družina Kim Komljanec, Mulci proti doktorju Zlobi Janeza Remškarja, Pepelka Tamare Matevc in Fatamorgana Samante Kobal; kratke drame pokrivajo starostni razpon od prvega vzgojno-izobraževalnega obdobja pa vse do srednje šole.
Druga knjiga, Črkolandija, pa je skupno delo igralke in pisateljice Maje Gal Štromar ter gledališčnika Gregorja Geča. Maja je napisala pravljico, dramsko besedilo in pesmice, v katerih se Ana in Bine, sestrica in bratec, spoprimeta s črkami in besedami, Gregor pa je sestavil koristen priročnik, ki ljubiteljskim gledališkim skupinam pojasni vse o prostoru, kostumih, rekvizitih, glasbeni opremi, koreografiji, svetlobi, avtorjih in o delu z igralci. Na pomoč jima je prišla tudi miška Julija, ki pozna gledališče do zadnjega kotička!

Žiga Valetič, Bukla 99

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...