Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Moje prve pozimi zelene rastline

Preprost določevalni ključ
Barbara Bajd
Moje prve pozimi zelene rastline

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Povej naprej

Založba Hart
Leto izdaje 2015
ISBN 978-961-6882-16-3
Fotografije Robert Brus, ... [et al.]
Urejanje Maja Jug Hartman

Tehnične lastnosti
trda vezava
19,5 x 13 cm
150 g
51 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
otroško in mladinsko > od 9 do 12 let > priročniki
naravoslovje

Založnik o knjigi

Najnovejša knjiga iz zbirke določevalnih ključev!
Za vse, ki radi raziskujete naravo v vseh letnih časih!

Zakaj jeseni večini naših dreves listi odpadejo? Zakaj iglavci tudi pozimi obdržijo liste, ki so oblikovani v iglice?

Za vse ljubitelje narave, starše, vzgojitelje, učitelje, ki otroke z veseljem popeljete v naravo na raziskovalni pohod, je tu nova knjiga iz zbirke določevalnih ključev, ki nam pokaže, kakšne rastline oz. njihove dele lahko opazujemo pozimi. Jeseni večina naših listnatih dreves začne spreminjati barvo listov in takrat občudujemo različne odtenke listov od rumenih, oranžnih, rdečih do rjavih, dokler listi ne odpadejo. Mnogi mislijo, da pozimi »narava spi« in zato izleti v naravo niso zanimivi, saj ne moremo opazovati ne rastlin in ne živali. Vendar ni tako. Velika večina naših dreves in grmov je prilagojena menjavi letnih časov, s tem da odvrže liste vsako jesen.

V Sloveniji rastejo samo nekatera drevesa in grmi, ki ne odvržejo listov – to so vednozelene rastline. Tudi nekatere druge rastline, kot so npr. praproti, obdržijo liste vso zimo – to so zimzelene rastline. Zagotovo bomo na sprehodu v gozdu opazili nekatere izmed opisanih rastlin, in spoznali, da najdemo tudi pozimi zelene rastline, ki se razlikujejo med seboj tudi po velikosti in obliki listov. V knjigi je predstavljenih tudi nekaj rastlin, ki ne rastejo v gozdu (na primer lovor), pa tudi nekaj tistih, ki ne rastejo samoniklo v Sloveniji, vendar jih pri nas pogosto zasajamo v parkih, vrtovih in živih mejah in se ponekod že samostojno razširjajo in so že skoraj »udomačene« (na primer ameriški klek).

Knjiga je napisana v obliki preprostega ključa za določevanje najpogostejših zimzelenih in vednozelenih rastlin.

Recenzija Bukla

(Skupen opis za knjigi Moje prve pozimi zelene rastline in Moji prvi metulji.)

Že precej obsežni zbirki preprostih določevalnih ključev, sta se pridružila še dva nova naslova: Metulji in Pozimi zelene rastline. Metulji so zaradi svojih pisanih barv in raznolikosti izredno priljubljena skupina žuželk med mladimi naravoslovci, a drobna knjižica ni namenjena njihovemu lovljenju, pač pa vabi k natančnemu opazovanju njihovih vzorcev, barv, oblik telesa in kril. S pomočjo ključa in izredno lepih fotografij bodo lahko svoje poznavanje metuljev zelo obogatili, saj je v knjižici zbranih več kot trideset različnih metuljev. V naših krajih je tudi pozimi zabavno opazovanje rastlin, saj je okoli nas veliko dreves in grmov, ki ne odvržejo listov in ohranijo barvo, zato bodo mladi botaniki še posebej veseli ključa, ki jim bo pomagal razvozlati imena številnih zimzelenih in vedno zelenih rastlin.

Renate Rugelj, Bukla 114

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...