Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Na potep v naravo

Bonton v gozdu in na travniku
Mateja Gomboc
Na potep v naravo

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Povej naprej

Založba Celjska Mohorjeva družba, Celjska Mohorjeva družba
Leto izdaje 2016
ISBN 978-961-278-255-9
Leto izdaje izvirnika 2016
Ilustracije Erika Omerzel Vujić
Urejanje Tadeja Petrovčič Jerina

Založnik o knjigi

Pozor – nevarnost, da se okužite z veseljem do narave!

Imenitne zgodbe za EKO BRALCE: Kakšen je gozd pozimi? Kje živijo čmrlji? Koliko kostanja prinesemo domov? Kaj so krplje? Kako prespati v naravi? Kaj pa, če nenadoma srečamo medveda? Vabimo vas, da jo z Ivano, Juretom in njunimi prijatelji po odgovore na vsa ta in še številna druga zanimiva vprašanja o gozdu, travniku in njunih prebivalcih tudi vi mahnete NA POTEP V NARAVO! Besedilo Mateje Gomboc dopolnjujejo ilustracije Erike Omerzel Vujić.

Avtorica v knjigi spretno poveže svojo ljubezen do odkrivanja narave in njenih skrivnosti ter čut za delo z otroki. Ko se združijo vedoželjnost, pustolovska žilica in želja po življenju v pristnem stiku z naravo, ni več ovir za male junake. Tudi strokovno preverjena dejstva s področij biologije in gozdarstva avtorica podaja na privlačen način in tako res spodbuja male in velike junake, naj se odpravijo ven, v naravo, in odkrijejo, kako čudovita je – naj si jo ogledujemo s povečevalnim steklom, z daljnogledom ali s prostim očesom. V času, ko se bolj in bolj zavedamo pomena zdravega odnosa do narave, ta poučna knjižica prihaja kot nadvse dobrodošlo branje tako doma kot v šoli.

O avtoricah

Mateja Gomboc je pisateljica in profesorica. S svojimi otroki, domačimi in šolskimi, se je v življenju že veliko potepala, najraje v naravi, ki jo še vedno občuduje v vsakem trenutku dneva in vsakem letnem času. Občasno pa obtiči kar doma in piše. Tako je nastalo že veliko zgodb za male in velike bralce. Včasih v njeni glavi kar šumi od idej in zgodbe hočejo ven. Toda strogo jim zabiča: počakajte vendar, najprej se gremo razbistrit v gozd! Kuža je prvi za to. Potem se zgodbe, kuža in ona vrnejo – in glej, že so zapisane!

Erika Omerzel Vujić je že kot otrok rada risala in barvala, listala po slikanicah in v njih občudovala ilustracije. Vedno si je želela, da bi tudi sama znala tako risati. Prvo pravo pesem je ilustrirala kmalu po zaključku študija. Njene ilustracije bogatijo številne učbenike, delovne zvezke, knjige in revije za otroke. Najraje ilustrira humorne zgodbe in pesmi. Več o njenem ustvarjanju si lahko ogledate na spletnih straneh www.erikavujic.si.

Recenzija Bukla

Juretu in Ivani, bratcu in sestrici na začetku osnovnošolskih let, dedek in babica za rojstni dan podarita nahrbtnik. Kako imenitno darilo je to, se veselita mlada nadobudneža, ki obožujeta dogodivščine v gozdu. Vanj se včasih odpravita v družbi starejšega brata Anžeta, včasih pa ju na njunih poteh spremljata najboljša prijateljčka. Ne glede na to, v katerem letnem času se odpravita v gozd, se v njem vedno toliko dogaja! In ob tem tudi vedno izvesta toliko novega, da sta njuna nahrbtnika polna gozdnih odkritij pa tudi številnih spoznanj in naukov, ki jih pisateljica prikupno in povsem nevsiljivo poda na koncu vsake zgodbe. Poučno branje za vse generacije, obogateno z odličnimi ilustracijami!

Vesna Sivec Poljanšek, Bukla 125

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...