Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Punčka iz stolpa

Jana Bodnárová
Punčka iz stolpa
21,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba KUD Sodobnost International
Zbirka Zvezdogled
Leto izdaje 2013
ISBN 978-961-6564-73-1
Ilustracije Juraj Martiška
Prevod Andrej Pleterski

Tehnične lastnosti
trda vezava
64 strani
Tip knjige
otroško in mladinsko leposlovje
Kategorije
otroško in mladinsko > od 9 do 12 let
slovaško leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Zgodba o punčki Ajki nam v tenkočutno izrisanih podobah pripoveduje o otroku, ki ne živi v “popolni” družini. Nekateri mladi bralci se bodo morda prvič seznanili z življenjem otroka, ki enega od staršev nima oziroma ga ne pozna ter je soočen s sprejemanjem novega partnerja prisotnega starša. Poleg tega pripoved odpira problematiko prezaposlenosti staršev, avtorica pa s simpatijo predstavlja različne življenjske sloge stranskih likov ter razvija občutljiv odnos do narave in živali.

Jana Bodnárová je ugledna slovaška pisateljica, pesnica in dramatičarka. Njena dela so prevedena v več jezikov in uvrščena v številne antologije. Punčka iz stolpa z izvrstnimi ilustracijami Juraja Martiške je bila izbrana za najlepšo knjigo poletja 2011, slovaška sekcija IBBY pa jo je predlagala za nagrado strpnosti UNESCA.

Recenzija Bukla

Knjiga ugledne slovaške pisateljice s čudovitimi ilustracijami je bila ob izidu izbrana za najlepšo knjigo poletja 2011 in predlagana tudi za nagrado strpnosti UNESCA. Govori o drobni deklici Ajki, ki živi sama z mamo in ne pozna svojega očeta. Svojo osamljenost skuša rešiti tudi z razmišljanjem o svoji dvojnici, menda jo ima vsak, če ne na zemlji pa na nebu. Svoje dneve zaradi prezaposlene mame pogosto preživlja z druženjem s svojimi neobičajnimi prijatelji. Ko si mama poišče novega partnerja, pa se za Ajko začnejo težki časi …

Renate Rugelj, Bukla 97-98

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...