Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Raziskujmo in pobarvajmo slike v Narodni galeriji / Discover and colour the paintings in National Gallery of Slovenia

Nataša Braunsberger, Mateja Jeraj, Jelka Melik
Raziskujmo in pobarvajmo slike v Narodni galeriji / Discover and colour the paintings in National Gallery of Slovenia
12,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Hart
Leto izdaje 2016
ISBN 978-961-6882-24-8
Ilustracije Marko Kočevar
Urejanje Maja Jug Hartman

Tehnične lastnosti
mehka vezava
26 x 21 cm
130 g
32 strani
Tip knjige
pobarvanke
Kategorije
otroško in mladinsko > od 9 do 12 let
umetnost > slikarstvo in kiparstvo
otroško in mladinsko > od 4 do 8 let

Povej naprej

O knjigi

Poučna dvojezična pobarvanka, v kateri so predstavljene izbrane umetnine Narodne galerije, je namenjena mladim ljubiteljem umetnosti. Vendar to ni le navadna pobarvanka! Ob vsaki sliki je opis, v katerem je na kratko razloženo, kaj je na njej upodobljeno in obenem razkriva še kakšno zanimivost o njenem nastanku ali umetniku, ki jo je ustvaril. Opis lahko preberemo tudi v angleškem jeziku in se pri tem naučimo novih besed. Pri ustvarjanju se bralci lahko poskušajo približati barvam, ki so jih slikarji uporabili na izvirnih delih, lahko pa se prepustijo domišljiji in izrisane podobe pobarvajo čisto po svoje. Pri tem je seveda priporočljivo, da si slike v živo ogledajo v Narodni galeriji. Odlično učno gradivo za likovno umetnost in angleški jezik.

Recenzija Bukla

V prenovljeni Narodni galeriji se poleg stalnih razstav in dogodkov odvija tudi živahno obgalerijsko dogajanje, ki je namenjeno vsem generacijam. Mladim obiskovalcem so tokrat poleg ustvarjalnih dejavnosti priljubljenega škrata Gala ponudili tudi novo pobarvanko z izbranimi umetninami, ki jih lahko poskusijo pobarvati čim bliže originalu ali pa se prepustijo svoji domišljiji. Ob vsaki sliki je opis, ki na kratko pove nekaj o nastanku umetnine ter umetniku in njegovem pomenu za naš prostor. Poleg Šubičevih del in mojstrovin Ivane Kobilce se bodo mladi ljubitelji umetnosti lahko poučili o delih Jakopiča, Tominca, Langusa, Stupice in drugih. Izvirno in poučno.

Renate Rugelj, Bukla 125

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...