Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Beysonova in Yarina usoda

Begunska zgodba dveh otrok
Ana Koritnik
Beysonova in Yarina usoda
19,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mohorjeva Celovec
Leto izdaje 2016
ISBN 978-3-7086-0901-0
Leto izdaje izvirnika 2016
Urejanje Hanzi Filipič

Tehnične lastnosti
trda vezava
21 x 13,5 cm
152 strani
Tip knjige
otroško in mladinsko leposlovje
Kategorije
otroško in mladinsko > od 9 do 12 let > romani
otroško in mladinsko > od 13 let dalje
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Zgodba pripoveduje o usodi dveh izgubljenih otrok, ki sta morala zbežati. Zbežati iz domovine, kjer so bombe, tanki, granate, puške in eksplozije vsakdan življenja.
Je zgodba na tisoče otrok. Otrok, ki jim je bilo ukradeno otroštvo – jutranji sij življenja, ki bi moral biti dovoljen slehernemu človeku. Pa vendar glavna junaka, Beyson in Yara, skozi številne preizkušnje in nevarnosti, ki prežijo nanju na vsakem koraku pogumnega prebijanja po tveganih poteh, prideta v deželi upanja, kjer najdeta vsaj kanček izgubljenega otroštva. Pri tem jima pomagajo ljudje, ki jim je za usode teh otrok mar.
Ana Koritnik se v svojih delih poleg zgodbe za otroke oz. mlade dotika socialno-družbene problematike, skozi književne like razmišlja o vrednotah, nemalokrat pa vse skupaj odene v domišljijo, kjer se prepletajo fikcija, fantastika in realnost.

Recenzija Bukla

Ano Koritnik, slovenistko in raziskovalko na področju didaktike mladinske književnosti, najmlajši bralci in mladostniki bolj poznajo kot pisateljico. Namenila jim je večino svojih knjig, obiskuje pa jih tudi na šolah. Zvesto bralstvo znova nagovarja v tej knjigi z izmišljenimi osebami in dogodki, ki pa bi lahko bili tudi resnični. V ospredje postavi otroka iz najhuje prizadetih držav, Baysona iz Sirije in Yaro iz Iraka, ki s svojima družinama bežita iz objema vojnih grozot v Evropo, kjer si množice beguncev obetajo najti mir in človeka vredno življenje. Na nevarni poti izgubita stik s svojimi, se v stiski spoprijateljita, pogumno, vztrajno in s pomočjo dobrih ljudi nadaljujeta pot, a ju tik pred ciljem usoda spet loči. Pa ne za vedno: požrtvovalne prostovoljke jima pomagajo najti svojce, nazadnje pa si v Berlinu spet planeta v objem. Srečni konec prinaša nekaj optimizma, še pomembnejše pa je avtoričino sporočilo, da se morajo tudi otroci v svojem okolju upreti nasilju, sovraštvu in nestrpnosti.

Iztok Ilich, Bukla 125

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...