Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Dečki Pavlove ulice

Ferenc Molnár
Dečki Pavlove ulice
24,00 € 24,00 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,72 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Beletrina
Zbirka Beletrina
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-284-378-6
Naslov izvirnika A Pál utcai fiúk
Leto izdaje izvirnika 1906
Ilustracije Károly Reich
Prevod Štefan Barbarič
Spremna beseda Andraž Gombač
Urejanje Špela Pavlič

Povej naprej

Založnik o knjigi

Dečki Pavlove ulice so kultni mladinski roman, ki je prvič izšel leta 1906, a se še danes bere kot najsodobnejša in najbolj kakovostna mladinska proza. Roman je bil za številne generacije eno temeljnih del, žal pa ga v slovenskih knjigarnah več let ni bilo mogoče dobiti. Zato je skrajni čas, da ponovno izide in se tudi generacije današnjih najstnikov seznanijo z zgodbo dečkov iz Budimpešte, ki pripoveduje o odraščanju, tovarištvu in žrtvovanju za skupno dobro. Delo še danes velja za največkrat prevedeni in najbolj popularni roman zunaj Madžarske, po njem pa so se zgledovali največji mojstri mladinske književnosti, vključno z Erichom Kästnerjem. Zgodba je bila tudi večkrat ekranizirana. In če se boste sprehajali po Budimpešti ter videli bronaste kipe dečkov pri igri, jih pozdravite − gre namreč za dečke Pavlove ulice.

Ferenc Molnar (1878−1941) je eden najbolj znanih madžarskih avtorjev dvajsetega stoletja, ki je svetovno slavo dosegel prav z Dečki Pavlove ulice.

Recenzija Bukla

Eden bolj znanih madžarskih avtorjev dvajsetega stoletja, Ferenc Molnar (1878−1941), je svetovno slavo dosegel prav s tem kultnim mladinskim romanom, ki je prvič izšel leta 1906 in se še danes bere kot najsodobnejša kakovostna mladinska proza. Roman je bil za številne generacije eno temeljnih del in ob 140. obletnici rojstva avtorja smo veseli njegovega ponovnega izida. Bitka med dečki za prazno zemljišče, košček nepozidane zemlje, ki ga imenujejo »plac«, je pravi vojaš ki podvig, s čini, utrdbami, bojnimi načrti, zastavo, vohunjenjem, izdajstvom in zvestobo. Žive in živahne dogodivščine dečkov iz Budimpešte pripovedujejo o odraščanju, tovarištvu, pogumu in žrtvovanju za skup no dobro in so še kako aktualne tudi v tem času.

Beti Hlebec, Bukla 143

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...