Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Gospodična Evforbija

Luigi Ballerini
Gospodična Evforbija

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Povej naprej

Založba Celjska Mohorjeva družba, Celjska Mohorjeva družba
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-278-349-5
Naslov izvirnika La signorina Euforbia
Leto izdaje izvirnika 2014
Ilustracije Sara Benecino
Prevod Mateja Gomboc
Urejanje Tadeja Petrovčič Jerina

Tehnične lastnosti
trda vezava
21,5 x 14,5 cm
290 g
138 strani
Tip knjige
mladinsko leposlovje
Kategorije
otroško in mladinsko > od 9 do 12 let > romani
italijansko leposlovje

O knjigi

Slaščice po meri!

Dvanajstletna Marta živi sama z očkom, saj je mamica umrla. Pomagati jima prihaja babica, in na enem od spre hodov z Marto vstopita v slaščičarno gospodične Evforbije. Babici njene slaščice po meri vzbudijo nezaupanje – Marti pa radovednost. In kot nalašč Evforbija prav naslednji teden prireja tečaj slaščičarstva! Kdo ve, česa vsega se bo Marta na učila in koga vse spoznala … Roman je bil leta 2014 nagrajen z italijansko Andersenovo nagrado za najboljšo knjigo, na menjeno bralcem od 9. do 12. leta.
Tako kot v življenju se po Evforbijinem prepričanju tudi v slaščičarni ne moremo izogniti tveganju: nikoli ne moremo z gotovostjo vedeti, kakšen bo rezultat. Morda mojstrica slaščičarske umetnosti prav zato poudarja, da pri njenih slaščicah po meri nič ne sme biti prepuščeno naključju.
Evforbija se zaveda, da od svojih učencev zahteva veliko, po drugi strani pa jim tudi daje vedeti, da bodo vse zmogli odlično opraviti. Uči jih, da mora biti še tako majhna slaščica na koncu velik umetniški dosežek!
Roman je sicer namenjen otrokom, vendar ga bodo z vese ljem prebirali tudi starejši. Le komu se namreč (vsaj kdaj pa kdaj) ne bi prilegel pladenjček Evforbijine specialitete ne-izgubimo-poguma-in-skušajmo-najti-rešitev?

Recenzija Bukla

Poletne počitnice so lahko, kadar si brez pravih načrtov zanje, tudi precej dolgočasne! Tako je bila prepričana tudi dvanajstletna Marta, dokler ni nekega dne po spletu naključij naletela na nenavadno slaščičarno in začela v njej obiskovati prav posebni slaščičarski tečaj. Na njem se je naučila izdelovati kopico nenavadnih slaščic, od krhke kdor-najde-prijatelja,-je-našel-zaklad do zmagovalne ne-izgubimo-poguma-in-skušajmo-najti-rešitev. Ob vsem tem je dobila imenitnega prijatelja in spoznala marsikaj pomembnega … Slastna zgodba, za katero je pisatelj pred nekaj leti prejel Andersenovo nagrado za najboljšo knjigo za bralce, stare od 9 do 12 let, je spretno zgnetena iz najboljših domišljijskih sestavin in prepredena s toliko pozitivnimi sporočili, da kar vabi, da čim prej nežno ugriznete vanjo!

Vesna Sivec Poljanšek, Bukla 140

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...