Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0
Hagard

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Povej naprej

Založba KUD Sodobnost International
Zbirka Horizont
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-7047-42-4
Naslov izvirnika Hagard
Leto izdaje izvirnika 2017
Prevod Slavo Šerc
Urejanje Katja Klopčič Lavrenčič

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21,5 x 13,5 cm
190 g
143 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
otroško in mladinsko > od 9 do 12 let > romani
švicarsko leposlovje

Založnik o knjigi

Roman Hagard pripoveduje o nepremičninskem podjetniku Philipu, ki nekega popoldneva brez pravega razloga začne zasledovati neznanko … In tako kot je skrivnosten naslov – beseda hagard v različnih jezikih pomeni delirij, demenco, hiranje, zmedenost, v lovskem žargonu pa udomačenega divjega sokola, izurjenega za lov -, je večpomenski tudi roman. Odpira številna življenjska vprašanja, tematizira našo odvisnost od različnih stvari v digitalizirani družbi, pa najsi začnemo kar s polnilcem za pametni telefon. Kaj lahko v življenju sploh predvidimo in načrtujemo? Kako nas določajo usodni trenutki? Ko se Philip znajde v nepredvidljivem vrtincu nenavadnih naključij in dogodkov, ti v svoj tok potegnejo tudi bralca in ga ne izpustijo več do zadnje strani.

o avtorju

Lukas Bärfuss, dramatik, pisatelj in esejist, je prejel številne nagrade, leta 2019 pa je prejel še najpomembnejšo literarno nagrado v nemškem jezikovnem področju – Büchnerjevo nagrado.

Recenzija Bukla

Beseda hagard v različnih jezikih pomeni delirij, demenco, zmedenost, hiranje; v lovskem žargonu pa je ime za udomačenega sokola, izurjenega za lov. Vse to najdemo v junaku romana, nepremičninskem podjetniku Philipu, ki nekega marčevskega dne začne brez pravega razloga zasledovati neznanko. Ta je majhne, nežne in ranljive postave, obuta je v par slivnato modrih balerink in uporablja parfum vrtnic in jasmina. V samo šestintridesetih urah, ki jih Philip preživi v zasledovanju graciozne neznanke, se spremeni usoda njegovega življenja. Sledi ji po ulicah, vlakih, po pešpoteh in si predstavlja njeno življenje, sanje, želje; hkrati pa ne najde pravega razloga, zakaj ji pravzaprav sledi. Kaj bi ji povedal, če bi se srečala iz oči v oči? Ko na stopnišču podzemne železnice dobi priložnost, da jo prehiti in se ji končno zazre v obraz, tega ne stori. Odvisnost od sledenja in iskanja popolnosti, obsedenost od uresničitve pričakovanj – v digitalizirani družbi lahko to onemogoči že prazna baterija na pametnem telefonu in odsotnost polnilca zanj! Kaj v življenju lahko sploh v popolnosti predvidimo in načrtujemo, kako nas določajo usodni trenutki? Odličen večplastni psihotriler, za katerega branje je vredno prečuti noč.

Sonja Juvan, Bukla 151

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...