Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Ime mi je Jon

Mateja Gomboc
Ime mi je Jon
22,90 € 22,90 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,69 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Založba Mladika
Leto izdaje 2013
ISBN 978-961-205-190-7
Urejanje Barbara Mušič

Tehnične lastnosti
trda vezava
20,5 x 16 cm
390 g
202 strani
Tip knjige
otroško in mladinsko leposlovje
Kategorije
otroško in mladinsko > od 9 do 12 let > romani
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Trinajstletni Sebastjan Gaber, oprostite, Jon Gaber, ima krasno mladost. V šoli so ga »identificirali« kot nadarjenega, doma ima svojo sobo, še kar zmogljiv računalnik, nekaj dobrih računalniških igric, v klubu igra košarko, v kateri uživa. Moti ga le ime. Zato je Jon, ne Sebastjan, ki je bolj ime za kip ali mladeniča iz srednjeveških romanov.

A ena od življenjskih modrosti nas uči, da je dobrega tudi enkrat konec. Jon namreč dobi sestrici, dvojčici. Imenuje ju Ajči in Bejči, ker se mama in oče ne moreta odločiti o njunih imenih. Po njunem rojstvu se močno zamajejo temelji njegovega življenja.

Nov mladinski roman Ime mi je Jon izjemne pisateljice Mateje Gomboc je pisan kot dnevnik. V njem boste, mladi bralci, izvedeli, kakšno je bilo Jonovo življenje potem, ko sta vanj stopili sestrici. Vsekakor ne tako zelo pošastno, kot se je na začetku zdelo Jonu.

Recenzija Bukla

Zgodba v obliki dnevniških zapiskov je položena v usta glavnega junaka, najstnika Jona. Ta se sooča s povsem enakimi »težavami« kot njegovi sovrstniki: njegovo telo, ki se vsak dan spreminja, mu ni preveč všeč, prav tako tudi ne njegovo ime (iz prvotnega Sebastjana se je namreč preimenoval v Jona). V šoli mu gre dobro, razen v trenutkih, ko se mu zdi, da se je proti njemu zarotil ves učiteljski zbor, všeč mu je sošolka Jelca, čeprav še ne ve najbolj, ali je zaljubljen vanjo ali ne, in pri košarki bi rad postal najboljši igralec. Da je življenje še pestrejše, sta mu starša »nakopala« rojstvo sestric dvojčic. Zgodba, napisana izjemno duhovito in obogatena s tipičnim izrazoslovjem mladostnikov, je tako berljiva, da jo bodo v hipu vzeli za svojo vsi, ki v sebi čutijo in nosijo (vsaj) delček Jona.

Vesna Sivec Poljanšek, Bukla 97-98

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...