Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Kam je izginila Brina?

Tadej Golob
Kam je izginila Brina?
25,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Miš
Leto izdaje 2013
ISBN 978-961-272-131-2
Leto izdaje izvirnika 2013
Ilustracije Milanka Fabjančič
Urejanje Gaja Kos, Katja Stergar

Tehnične lastnosti
trda vezava
21 x 15 cm
390 g
204 strani
Tip knjige
otroško in mladinsko leposlovje
Kategorije
otroško in mladinsko > od 9 do 12 let > romani
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Živahno in prepričljivo izpisana prvoosebna pripoved četrtošolke Brine, ki skupaj z bratom Lovrom raziskuje izginotje sosedine psičke (svoje soimenjakinje) Brine. Simpatično duhovita zgodba, ki je močno vpeta v družinsko življenje Brinine družine in v njihov aktivni vsakdan, postaja vse bolj napeta, pred bralcem pa se razgrinja primer dobre otroške detektivke.

Recenzija Bukla

Četrtošolka Brina se, potem ko spozna staro gospo in njeno psičko, ki ji je prav tako ime Brina, odloči, da bodo imeli v njeni počitniški knjigi, ki jo je začela ravno pisati, glavno vlogo kužki. Z nasveti pri pisanju ji pomaga tudi njen dve leti mlajši bratec Lovro, ki slovi po svoji bogati domišljiji. A ko se začnejo v resničnem življenju obeh otrok dogajati čudne reči, kot je, denimo, izginotje kužke Brine, dobi četrtošolka navdih za nadaljevanje zgodbe kar v svojem vsakdanjiku. Z bratcem Lovrom se spremenita v priložnostna detektiva, ki ob iskanju sledi za izginulo kužko naletita na lopo s sumljivimi vrečami, nad katerimi bdijo trije zlobneži. Knjiga navdušuje z dinamično zgodbo, s svežim humorjem in prisrčnimi ilustracijami, dogajanje pa pisatelj spretno začini še s primesmi prave kriminalke.

Vesna Sivec Poljanšek, Bukla 99

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...