Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Majhna možnost

Marjolijn Hof
Majhna možnost
20,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Miš
Zbirka Prva z(o)renja
Leto izdaje 2007
ISBN 978-961-6630-39-9

Tehnične lastnosti
112 strani
Tip knjige
otroško in mladinsko leposlovje
Kategorije
otroško in mladinsko > od 9 do 12 let > romani
nizozemsko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Kikin oče je zdravnik, ki pomaga na vojnih območjih. Kika je zaskrbljena, saj se očetu zaradi dela, ki ga opravlja, lahko zgodi kakšna nesreča ali ga celo ustrelijo. Mama jo tolaži, da je možnost za kaj takega zelo majhna. Kljub temu želi Kika to možnost dodatno zmanjšati. Pozna enega otroka z mrtvim očetom in enega s poginulo miško. In enega s poginulim psičkom. Manjšo možnost bi tako predstavljal otrok s poginulo miško, poginulim psičkom in z mrtvim očetom. Kika potrebuje miško ...

Marjolijn Hof se je rodila leta 1956 v Amsterdamu. Njen oče je bil psiholog, umetnik in zbiralec umetniških predmetov. Že v rani mladosti je zelo rada risala in pisala knjige – prvo gledališko igro je napisala v osnovni šoli. Študirala je knjižničarstvo in kasneje obiskovala šolo kreativnega pisanja. Skoraj dvajset let je delala kot knjižničarka, leta 1999 pa se je povsem posvetila pisanju. Piše pesmi za odrasle in zgodbe za otroke.

Delo je prejelo tako nagrado Gouden Griffel (najpomembnejšo nizozemsko nagrado za mladinsko literaturo) za najboljšo nizozemsko knjigo leta 2007, namenjeno mlajšim od dvanajst let, kot obe nagradi Golden Owl 2007 – tisto, ki jo najboljši nizozemski mladinski knjigi podelijo knjigotržci, in tisto, ki jo za najboljšo v tekočem letu zberejo mladi bralci.

Recenzija Bukla

Kikin oče je zdravnik, ki pomaga na vojnih območjih. Kika se boji za njegovo življenje in dejstvo, da jo mama ves čas prepričuje o tem, kako majhna je možnost, da se očetu kaj zgodi, je nikakor ne more potolažiti. Ko razmišlja, kako to možnost še zmanjšati, se spomni načela verjetnosti: pozna enega otroka z mrtvim očetom in enega, ki mu je poginila miška. Pa enega, ki mu je poginil psiček. Kolikšna bi bila verjetnost, da bi enemu samemu otroku umrli vsi trije? In potem Kika izve, da je njen oče pogrešan ...

Ana Duša

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...