Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Moja resnična zgodba

Juan José Millás
Moja resnična zgodba

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Povej naprej

Založba Malinc
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-6886-64-2
Naslov izvirnika Mi verdadera historia
Leto izdaje izvirnika 2017
Prevod Marjana Šifrar Kalan
Spremna beseda Barbara Pregelj
Urejanje Barbara Pregelj

Založnik o knjigi

Obstajajo naključja? Kaj lahko povzročijo majhne, na videz nepomembne stvari, se sprašuje bralec, ki ga v svoje mreže zaprede mojstrsko napisana Moja resnična zgodba.

V njej spoznamo najstnika, ki v prvoosebni pripovedi opisuje, kaj se je zgodilo, ko je nekega dne, ko se je vračal iz šole, z mosta na cesto pod seboj po naključju spustil frnikolo, s tem pa povzročil hudo nesrečo. Bo ob težavah, ki jih tudi sicer imajo mladostniki, tudi če jim ne razpada družina, zmogel živeti s svojo krivdo?

O avtorju

JUAN JOSÉ MILLAS (1946) sodi med najpomembnejše sodobne španske pripovednike. Literarno kvaliteto mu uspe ubesediti na način, da so njegovi književni naslovi tudi izjemne prodajne uspešnice. Prejemnik najprestižnejših literarnih nagrad, avtor več kot tridesetih proznih besedil, prevedenih v več kot dvajset jezikov, kolumn in člankov s področja kulturnega novinarstva se tokrat prvič predstavlja slovenskim bralcem z mladinskim besedilom.

Recenzija Bukla

Drobna knjižica prinaša tragično zgodbo najstniške nepremišljenosti. Kako hitro se lahko zgodi nesreča in kako težko je z občutki krivde »normalno« živeti naprej, sploh če si star dvanajst let in sploh če svoje skrivnosti ne moreš zaupati nikomur in se povrhu vsega še ubadaš z občutki krivde za ločitev staršev. Prvoosebni pripovedovalec takoj na začetku prizna, da je s frnikolo, vrženo z mostu, povzročil avtomobilsko nesrečo s smrtnimi žrtvami, deklica Irene, ki je preživela, pa je ostala iznakažena. Naš junak po naključju ugotovi, da Irene hodi v bližnjo šolo, in kot bi si želel nasuti soli na svojo rano, pohabljeno deklico zasleduje več let, dokler se ne zbližata … Včasih so neizrečene reči najpomembnejše. Millas, ki sodi med ugledne španske sodobne ustvarjalce, se tokrat prvič predstavlja slovenskim bralcem, spremno besedo temu kratkoproznemu besedilu pa je premišljeno zapisala Barbara Pregelj.

Beti Hlebec, Bukla 149

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...