Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Nace gre od doma

John Boyne
Nace gre od doma
25,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Miš
Zbirka Čiv!
Leto izdaje 2011
ISBN 978-961-272-046-9
Naslov izvirnika Noah Barleywater Runs Away
Leto izdaje izvirnika 2010
Ilustracije Oliver Jeffers
Prevod Jana Ambrožič
Urejanje Irena Miš Svoljšak

Tehnične lastnosti
trda vezava
20,5 x 14 cm
360 g
226 strani
Tip knjige
otroško in mladinsko leposlovje
Kategorije
otroško in mladinsko > od 9 do 12 let > romani
irsko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Nova knjiga za otroke Johna Boyna, avtorja nepozabnega Dečka v črtasti pižami, je očarljivo čarobna zgodba namenjena bralcem od otroških pa do poznih odraslih let.

Ko Nace odide od doma, bralec najprej pomisli, da išče razburljive dogodivščine. Ko pa sreča starega izdelovalca igrač in se pred bralcem odvijeta zgodbi Nacetovega in predvsem starčevega življenja spozna, da fantič beži pred svojimi problemi, pred dnevom, ki se ga boji. Starec mu skozi skozi pripoved o svoji ljubezni do očeta in o prelomljenih obljubah pomaga pri odločitvi. Pravljična knjiga ima vse, kar mora imeti dobra knjiga: napisana je odlično, ne izogiba se humorju, njeni junaki so nepozabni. John Boyne upoveduje bivanjsko vprašanje na zelo izviren način.

Osemletni Nace nekega zgodnjega jutra pobegne od doma. Na svoji poti sreča govoreče živali, lepo, a občutljivo jablano in čarobno prodajalno igrač s skrivnostnim starcem, ki rezlja lesene igrače. Ko Nace ne ve, kaj naj stori, naj se vrne domov in se sooči z natežjim dnevom svojega življenja, ali ša odide naprej po svetu, mu starec razkrije svojo zgodbo, polno čudežnih dogodivščin.

Recenzija Bukla

John Boyne, ki uspešno krmari med mladinsko in odraslo literaturo je bralce znova vzdramil z neverjetno energijo in idejami, ki jih je tokrat pripravil za mlade. Osvežujoče se poigrava z jezikom, vleče skrivnostne nitke svoje zgodbe in na vsaki naslednji strani ponuja nepričakovan zaplet. Glavni junak  Nace pripoveduje res neverjetne dogodivščine in knjiga, ki nosi podnaslov »pravljica« in skrbno čuva žalostno skrivnost do samega konca,  je več kot zaslužena finalistka za najboljšo mladinsko knjigo lanskega leta na Irskem. Kvalitetno branje za počitniške dni.

Renate Štrucl

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...