Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Nova slaščičarna Evforbija

Luigi Ballerini
Nova slaščičarna Evforbija

Zaradi različnih vzrokov knjige ni možno kupiti. Za več informacij nas kontaktirajte.

Povej naprej

Založba Celjska Mohorjeva družba, Celjska Mohorjeva družba
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-278-443-0
Naslov izvirnika Nuova pasticceria Euforbia
Leto izdaje izvirnika 2017
Ilustracije Sara Benecino
Prevod Mateja Gomboc
Urejanje Polona Mlakar

Tehnične lastnosti
trda vezava
21,5 x 14,5 cm
270 g
136 strani
Tip knjige
otroško in mladinsko leposlovje
Kategorije
otroško in mladinsko > od 9 do 12 let > romani
italijansko leposlovje

Založnik o knjigi

Dobrodošli v novi slaščičarni Evforbija, ki je najboljša na svetu! Njena lastnica Evforbija, učiteljica slaščičarstva, je osvojila bralce ne le s svojimi slaščicami po meri, ampak tudi s svojo neverjetno sposobnostjo reševanja najtežjih zagat.

Gospodična Evforbija se vrača s križarjenja. Organizirali so  ji ga njeni zvesti učenci, potem ko so mestne oblasti njen prvi lokal zaprle, da bi tam zgradili novi nakupovalni center. Evforbija pa ni vajena brezdelja, zato tudi na počitnicah razmišlja samo o novih načrtih, zlasti o svoji novi slaščičarni, ki jo med njeno odsotnostjo prenavljajo po Evforbijinih natančnih zamislih. Na križarjenju splete tudi pomembne vezi – poznanstvo z g. Evgenom, mojstrom parfumerije, ji odpre povsem nova obzorja tudi glede priprave slaščic po meri. Pa tudi prijateljske vezi med že starimi prijatelji in znanci se še poglobijo …

Beremo nadaljevanje priljubljenega mladinskega romana Gospodična Evforbija, za katerega je avtor l. 2014 prejel italijansko Andersenovo nagrado za otroke med 9. in 12. letom starosti. Seveda pa to ni le pripoved o ustvarjanju slaščic ali parfumov, ampak predvsem o ustvarjanju medsebojnih odnosov v družini, med sosedi, med vrstniki …

O avtorju

Luigi Ballerini (1963) je zdravnik in psihoanalitik, oče štirih odraščajočih otrok; živi in dela v Milanu. Je član združenja Prijatelji misli Sigmunda Freuda in supervizor milanske Akademije Oliverja Twista. Tu se otroci ob glasbi, plesu, gledališču in petju skozi igro učijo sodelovanja in se vzgajajo k navdušenju za delo in k vztrajnosti. Delo z mladimi ga osrečuje – tako svetovalno kot sodelovanje s šolami in kulturnimi centri, kjer kot pisatelj gostuje med učenci ali pa vodi ustvarjalne delavnice pisanja. Piše predvsem za mlajše. To počne z užitkom in s posebnim veseljem, saj rad pripoveduje o željah, upanju in težavah, ki napolnjujejo mlada srca. Za svoje delo je prejel številna priznanja in nagrade.

Recenzija Bukla

Potem ko je bila ob koncu prve knjige gospodična Evforbija, slaščičarska mojstrica in lastnica naslovne slaščičarne, primorana zapreti svoj prav poseben lokal, so ji njeni učenci kupili križarjenje, da bi si na njem odpočila in naredila načrte, kako in kam naprej. A gospodični Evforbiji zaprtje slaščičarne ni vzelo strasti in izjemnega daru, njenega sledenja svoji poklicanosti, kot tudi ne njene močne volje in vedno vedrega pogleda na svet. Tako se druga knjiga prične z zadnjim dnem križarjenja, ko gospodična Evforbija spozna gospoda Evgena, mojstra parfumerije, znanstvo jo navdahne z novo idejo glede priprave slaščic po meri, gospod Evgen pa se počasi zave, kako ključno za njegovo nadaljnjo poslovno pot je njegovo srečanje z gospodično Evforbijo. Z njeno vrnitvijo pa zapiha svež veter tudi v življenje njenih dveh najboljših učencev Marte in Mateja in na še prav poseben način tudi v življenje učitelja Andreja. V nadaljevanju mladinskega romana se odvije pripoved, polna sočnih, bogatih vonjev in okusov, predvsem pa pripoved o tem, kako se ključ do izpolnjenega življenja vsakega izmed nas skriva v sledenju svoji poklicanosti in v iskrenih, pogumnih, predanih, ljubečih in srčnih odnosih.

Ana Kosirnik, Bukla 149

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...