Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Piškotek

Jacqueline Wilson
Piškotek
23,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Sanje
Zbirka Sanje
Leto izdaje 2011
ISBN 978-961-274-020-7
Naslov izvirnika Cookie
Leto izdaje izvirnika 2008
Prevod Jedrt Maležič

Tehnične lastnosti
trda vezava
256 strani
Tip knjige
otroško in mladinsko leposlovje
Kategorije
otroško in mladinsko > od 9 do 12 let > romani
britansko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Očarljiva, srčno topla zgodba, ki je ne boste mogli odložiti, izpod peresa priljubljene avtorice uspešnic Jacqueline Wilson. Lepa Piškotnik v resnici ni posebno lepa. Ne izstopa in je plašna, vsa dekleta na njeni šoli pa so neverjetno samozavestna in domišljava. Njeno ime se jim zdi smešno in izmislile so si nov vzdevek zanjo – Grda! Vendar pa Lepo še huje od zafrkavanja na igrišču prizadene zlonamerna kritika njenega očeta. Lepa in njena mama živita v strahu pred Očkovimi besnimi izpadi. Ti izbruhnejo, kadar prekršita katero od njegovih dlakocepskih hišnih pravil, predlagata kaj »trapastega«, na primer, da bi imeli domačega ljubljenčka, ali ko Lepa noče obleči česa, kar ji je kupil. Toda mama Lepo obožuje in poišče načine, kako jo osrečiti kljub vsemu vpitju v hiši. Skupaj si najdeta nov konjiček – peko piškotov – in porodi se veliko boljši vzdevek za Lepo.

Recenzija Bukla

Produktivna in uspešna angležinja (rojena leta 1945) je znana po svojem obsežnem in zelo raznovrstnem opusu za otroke in mladino. Tudi slovenske šolarke jo dobro poznajo, saj je prevedenih že več kot ducat njenih knjig (Poredne punce, Emine želje, Punce držijo skupaj, Deklica Lola Rose, Sladkorna pena, Najboljši prijateljici, Problemi na netu …). Njene zgodbe so zelo realistične in bi se lahko dogajale tudi na vašem dvorišču ali v sosednji učilnici. Pogosto piše v prvi osebi in načenja težke teme, kot so nasilje, zlorabe, ločitve, rejništvo in duševne stiske, večina njenih knjig pa je opremljena tudi s prepoznavnimi črno-belimi ilustracijami. V Piškotku se deklica Lepa, kljub svojemu imenu, niti malo ne počuti lepo niti dobro v svoji koži, kaj šele na šoli, kjer se iz nje norčujejo sošolke z zlobno Sinjo na čelu. Ko se Mami in Očka razideta in mora zamenjati šolo, pa se tudi zanjo sreča obrne na bolje.

Renate Rugelj

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...