Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Pošastni učitelj plavanja

Jozua Douglas
Pošastni učitelj plavanja
24,94 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Knjižnica Sinjega galeba
Leto izdaje 2014
ISBN 978-961-01-3286-8
Naslov izvirnika De verschrikkelijke badmeester
Leto izdaje izvirnika 2012
Ilustracije Elly Hees
Prevod Mateja Seliškar Kenda
Urejanje Alenka Veler

Tehnične lastnosti
trda vezava
20,5 x 14,5 cm
380 g
208 strani
Tip knjige
otroško in mladinsko leposlovje
Kategorije
otroško in mladinsko > od 9 do 12 let > romani
nizozemsko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Lev je čisto običajen fant. Ni pretirano nadarjen. Poje za eno figo. Slabšega športnika od njega ni. Ples: pozabi. In kadar nariše svojega očeta, so vsi prepričani, da je na risbi opica. A gospod Sivec verjame vanj. »Lev,« mu dostikrat reče, »nekoč boš slaven.« Lev se ob tem le kislo nasmehne. Toda gospod Sivec misli resno. Hoče, da njegov sin postane superzvezda! Junak, odličnik, prvak! Tako izjemen izjemnež, da se bo celo sredi džungle našel kdo, ki bo rekel: »Lev Sivec? Ja, seveda ga poznam!« Gospod Sivec si na vse kriplje prizadeva, da bi on ali pa njegov sin dosegla kaj izjemnega, in za to je pripravljen storiti marsikaj. Levu to v resnici uspe, čeprav si njegov oče niti v sanjah ne more predstavljati, kako … Za napeti in zabavni roman Pošastni učitelj plavanja je nizozemski pisatelj Jozua Douglas (1977) leta 2013 prejel nagrado Hotze de Roosprijs za najbolj priljubljeno knjigo med osnovnošolci nizozemske občine Zaanstad.

Recenzija Bukla

Kadar starši svoje otroke silijo početi reči, ki jih ne zanimajo, se iz tega po navadi ne izcimi nič dobrega. Ali pa vendarle? Treningi pri slavnem učitelju Borisu Brzinu, največjem plavalnem prvaku vseh časov, so se Levovemu očetu, gospodu Sivcu, zdeli sijajna zamisel in dobra priložnost, da bi njegov sin zaslovel. Za plavanje netalentirani Lev pa je imel druge načrte. Surovi učitelj je na treningih grdo ravnal z mulčki in čas je bil, da mu vrnejo milo za drago. Nizozemski pisatelj (1977) je z zabavno in napeto knjigo nevsiljivo posegel tudi na področje naravovarstva in za svoje delo prejel več nagrad.

Renate Rugelj, Bukla 103

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...