Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Potovanje na Tandadriko

Vytautė Žilinskaitė
Potovanje na Tandadriko
28,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba KUD Sodobnost International
Zbirka Novi mladinski klasiki
Leto izdaje 2013
ISBN 978-961-6564-63-2
Naslov izvirnika Kelionė į Tandadriką
Leto izdaje izvirnika 1984
Ilustracije Gintaras Jocius
Prevod Klemen Pisk
Urejanje Jana Bauer

Tehnične lastnosti
trda vezava
22 x 14,5 cm
620 g
394 strani
Tip knjige
otroško in mladinsko leposlovje
Kategorije
otroško in mladinsko > od 9 do 12 let > romani
litvansko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Potovanje na Tandadriko je napeta pripoved o šestih igračah – zajčku, psičku, žabi, pingvinu, punčki in pilotu – , ki jih za novo leto odvržejo v smeti in se srečajo v gozdu. Ko pod vejami jelke naletijo na vesoljsko ladjo, se podajo na planet igrač, Tandadriko. Pot bo naporna, nanje bodo prežale najrazličnejše nevarnosti, cilj pa bo morda nedosegljiv. Junaki kljub temu pogumno poletijo svetlejši prihodnosti naproti, ob odkrivanju skrivnosti vesolja pa neizbežno spoznavajo tudi najgloblje in skrivnostne plati sebe.

Recenzija Bukla

Šest zavrženih igrač, ki jih brezvestni voznik smetarskega tovornjaka odvrže kar sredi zasnežene jase, se zbere ob ognju ob košati jelki: zajček je optimističen in dejaven, kuža dobrosrčen in predan, žaba samoljubna in ukazovalna, pingvin neroden, a bister detektiv, punčka za vzvišenostjo skriva prizadetost, pilot je skrivnosten in pogumen. Avtorica značajske poteze vsakega od njih duhovito podvaja z jezikom, pri čemer se ogiba karikiranju. Junaki v gozdu odkrijejo vesoljsko ladjo, s katero se odpravijo na (utopični) oddaljeni planet Tandadriko, med potjo pa spoznavajo drug drugega in se soočajo s številnimi temeljnimi eksistencialnimi vprašanji. Smešno, ganljivo in globoko potovanje (vase).

Maša Ogrizek, Bukla 91-92

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...