Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Punčka iz smetnjaka

Jacqueline Wilson
Punčka iz smetnjaka
21,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Sanje
Zbirka Sanje
Leto izdaje 2011
ISBN 978-961-274-019-1
Naslov izvirnika Dustbin Baby
Leto izdaje izvirnika 2001
Ilustracije Nick Sharratt
Prevod Tisa Zavrtanik Drglin

Tehnične lastnosti
trda vezava
160 strani
Tip knjige
otroško in mladinsko leposlovje
Kategorije
otroško in mladinsko > od 9 do 12 let > romani
britansko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Zrisati družinsko drevo more biti, če bolje pomisliš, trd oreh; toliko trši, ako velja, da so te, pravkar rojeno, odložili v smetnjak. In nikoli več pomislili nate. Morda.

Sem kot igralka. Imela sem že mnogo, mnogo vlog. Včasih sploh nisem prepričana, da je v meni še kakšen resničen del. Ne, to je resnični del mene, ta mala, zabavna April Showers, ki ima štirinajst let. Danes. Ne vem, kako bom prenesla. Na ta dan se je težko pretvarjati.

Recenzija Bukla

Produktivna in uspešna angležinja (rojena leta 1945) je znana po svojem obsežnem in zelo raznovrstnem opusu za otroke in mladino. Tudi slovenske šolarke jo dobro poznajo, saj je prevedenih že več kot ducat njenih knjig (Poredne punce, Emine želje, Punce držijo skupaj, Deklica Lola Rose, Sladkorna pena, Najboljši prijateljici, Problemi na netu …). Njene zgodbe so zelo realistične in bi se lahko dogajale tudi na vašem dvorišču ali v sosednji učilnici. Pogosto piše v prvi osebi in načenja težke teme, kot so nasilje, zlorabe, ločitve, rejništvo in duševne stiske, večina njenih knjig pa je opremljena tudi s prepoznavnimi črno-belimi ilustracijami. Punčka iz smetnjaka je, kakor naslov pove, sirota, ki jo mati nekaj ur po rojstvu odloži v smetnjak in tega se spomni tudi na štirinajsti rojstni dan, ko ima resen spor s svojo skrbno mačeho. Primerno branje za dolge počitniške dni.

Renate Rugelj

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...