Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Skrivni svet malih zverinic

Janja Plazar, Dim Zupan
Skrivni svet malih zverinic
25,95 € 25,95 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,78 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Miš
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-272-327-9
Knjiga je izšla s finančno podporo JAK RS.
Leto izdaje izvirnika 2019
Fotografije Janja Plazar, ... [et al.]
Ilustracije Miha Hančič
Urejanje Tina Bilban

Tehnične lastnosti
trda vezava
23 x 15 cm
450 g
168 strani
Tip knjige
otroško in mladinsko leposlovje
Kategorije
otroško in mladinsko > od 9 do 12 let > romani
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Kratek ilustriran mladinski roman o pustolovščinah petih prijateljev in »jako učenega« dedka, ki nadobudne mlade raziskovalce spodbuja pri odkrivanju sveta malih zverinic - mikroorganizmov, ki so vsepovsod okoli nas, vplivajo na naše zdravje in počutje, a jih zaradi njihove majhnosti ponavadi spregledamo.

Poletnih počitnic je konec, pustolovščin pa še zdaleč ne. Pet prijateljev povežejo dogodivščine v svetu malih zverinic. Pod mikroskopom si ogledajo tiste, ki živijo v sosednji mlaki in na njihovih rokah, z Woodovo lučko pa tiste, ki pri muckih povzročajo mikrosporijo. Ko se novo znanje poveže z domišljijo, doživimo še bombardiranje z virusi in zelenitis ter od blizu spoznamo vojsko našega imunskega sistema, ki nas varuje pred sovražnimi vpadi. Spoznamo, kako zanimiv je svet okoli nas in kako pomembni so zelo dobri prijatelji.

Recenzija Bukla

Takoj je treba povedati, da so te male zverinice že po prvih povedih v knjigi dobile moj da – kvalitetno branje, ki prepriča tako po svoji umetniški oz. izrazni plati, kakor tudi po strokovni plati, saj govori o svetu mikroorganizmov skozi zanimivo zgodbo. Pisatelj in biologinja, znanstvenica s področja genetike, sta ustvarila res zanimivo in branja vredno knjigo, ki je v prvi vrsti namenjena mladim bralcem, a bo več kot zanimiva tudi starejšim generacijam. Za otroke in mladino, to že vrabci čivkajo, primanjkuje tovrstnih poučnih knjig, ki imajo tisto »nekaj več«, kjer ne gre zgolj za poučno knjigo, pač pa je v ozadju še zgodba, ki pritegne. In ta zares pritegne, tako da bi/bo bralec svetoval pisateljskemu tandemu, naj še pišeta skupaj. Gre za toplo, umetniško, strokovno, humorno in še kakšno branje in z lahkoto si predstavljam, da bo marsikaterega mladega bralca, ki mu je bilo do zdaj naravoslovje tuje, navdušila za raziskovanje knjig z bolj suhoparnimi vsebinami »malih zverinic.« Med drugim pa boste, že kar takoj na začetku, izvedeli, kakšna je razlika med prijateljico, dobro prijateljico, dobro najboljšo prijateljico in zelo dobro najboljšo prijateljico. Izvirna, drugačna, posebna knjiga. Bravo, pisatelja!

Sabina Burkeljca, Bukla 148

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...