Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Strašni časi

Tretja knjiga v trilogiji Edija Dikensa
Philip Ardagh
Strašni časi

Zaradi različnih vzrokov knjige ni možno kupiti. Za več informacij nas kontaktirajte.

Povej naprej

Založba KUD Sodobnost International
Zbirka Zvezdogled
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-7047-08-0
Naslov izvirnika Terrible times
Leto izdaje izvirnika 2002
Ilustracije David Roberts
Prevod Ana Barič Moder
Urejanje Katja Klopčič Lavrenčič

Tehnične lastnosti
trda vezava
20 x 13 cm
260 g
144 strani
Tip knjige
otroško in mladinsko leposlovje
Kategorije
otroško in mladinsko > od 9 do 12 let > romani

Založnik o knjigi

Če živiš v Groznem koncu z norim stricem Jožetom in s še bolj noro teto Noro, soočil pa si se že s kopico predvidenih, odštekanih, celo naravnost groznih dogodivščin, ti majhen poskok do Amerike, da bi tam preveril, kako potekajo družinski posli, ne bi smel vzbujati pretiranih skrbi. 

Tudi če te res spremlja (ne povsem) zaupanja vredna lejdi Cecilija Brejc. Nekaj nelagodja morda lahko občutiš, ko na krovu ladje s simpatičnim imenom Prevzetna pujsa opaziš starega lopovskega znanca, za katerega na žalost sumiš, kaj naklepa … Bo ubogi Edi srečno zapustil krov ladje?

Philip Ardagh je z zgodbami o Ediju Dikensu osvojil bralce širom po svetu.

Recenzija Bukla

Po Groznem koncu in Grozljivih dejanjih so Strašni časi tretja iz serije knjig o Ediju Dikensu, a se z njo lahko poprimemo samostojno, tudi če se poprej nismo zglodali skozi prva dva dela. Edi še vedno živi z norim stricem Jožetom in teto Noro (katere ime prav tako ni naključno, če se to morda zdi). Tokrat se poda v Ameriko z ladjo Prevzetno pujso, ki jo krmari kapitan Špicotac, in na krovu poleg obilnega tovora izključno levih čevljev za kliniko doktorja Štrclja za ljudi, ki so v nesrečah izgubili ude, je še vrsta čudaških in morbidno zabavnih likov. Toda čevlji niso edini tovor, saj ladja tovori stvarco, ki je dragocenejša od samega plovila in sploh od vsega na njem … Na prizorišče stopijo detektivi in zarotniška dvojica, no, vsega pa le ne smemo izdati!
Trilogija se s to knjigo zaključi, toda pisatelj Philip Ardagh, ki je Edijeve lucidne dogodivščine spisal kot prvovrstni jezikovni telovadec, ter ilustrator David Roberts, ki je zgodbe podkrepil z bizarno mračnjaškimi podobami (svarilo: vse oči ljudi in živali imajo globoke podočnjake!), se nista zadovoljila s tremi knjigami o Ediju in njegovi odbiti družini in sta se že zakopala v nove zgodbe.

Žiga Valetič, Bukla 148

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...