Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Tat strele

Percy Jackson in Olimpijci, knj. 1
Rick Riordan
Tat strele
12,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Morfem
Leto izdaje 2014
ISBN 978-961-6933-26-1
Naslov izvirnika The Lightning Thief
Podnaslov izvirnika Percy Jackson & the Olympians
Leto izdaje izvirnika 2005
Prevod Mojca Žnidaršič

Tehnične lastnosti
trda vezava
21,5 x 21,5 cm
700 g
374 strani
Tip knjige
otroško in mladinsko leposlovje
Kategorije
otroško in mladinsko > od 9 do 12 let > romani
leposlovje > fantazijski roman
otroško in mladinsko > od 13 let dalje
ameriško leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

V zgodbi, ki je tudi filmska uspešnica, nastopa dvanajstletnik Percy, ki je postavljen pred veliko preizkušnjo, ki bo v dvome postavila vse, v kar je do sedaj verjel. Sin boga Pozejdona in Zemljanke v prvem delu skozi nenavadna srečanja bogov in mitoloških bitij pomaga ugotoviti, kdo je ukradel Zeusu strelo in obtožil kraje njegovega očeta Pozejdona ter ju sprl.

Recenzija Bukla

Čeprav se v Sloveniji kljub majhnosti jezika lahko pohvalimo s številnimi prevodi fantazijskih mladinskih uspešnic, smo šele letos dočakali prevod ene najuspešnejših: prigode o polbogu Percyju Jacksonu ameriškega pisatelja Ricka Riordana. Tat strele (v izvirniku izšel leta 2005) nam predstavi fanta Percyja, ki se pogosto znajde v težavah (ne nujno le po svoji krivdi), višek pa dosežejo, ko po nesreči razblini svojo učiteljico matematike … Nenavadni pripetljaji ga spremljajo na vsakem koraku, zato se kmalu znajde v taboru polkrvnih, poletni šoli za otroke, katerih eden od staršev je nekdo izmed grških bogov … Toda za Percyja se težave tam šele začnejo. Veliki trije, Zevs, Pozejdon in Had, so si v laseh, ker naj bi Percy ukradel Zevsovo strelo. Da bi Percy dokazal svojo nedolžnost, se skupaj s prijatelji odpravi na veliko dogodivščino, pri kateri ne manjka nevarnosti in srečanj z mitološkimi pošastmi. V prvi osebi napisano knjigo odlikuje napeta pripoved, polna akcije in humorja in je odlično branje za vse ljubitelje Harryja Potterja.

Aleš Cimprič, Bukla 104

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...