Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Skrivnostno in čudovito vesolje

Stari astronom pripoveduje
Anna Alter, Hubert Reeves
Skrivnostno in čudovito vesolje

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Povej naprej

Založba Celjska Mohorjeva družba, Celjska Mohorjeva družba
Leto izdaje 2016
ISBN 978-961-278-294-8
Naslov izvirnika L'univers ce que l'on ne sait pas encore
Ilustracije Églantine Ceulemans
Prevod Ludvik Jevšenak

Tehnične lastnosti
trda vezava
24 x 21,5 cm
410 g
164 strani
Tip knjige
otroški in mladinski priročniki
Kategorije
otroško in mladinsko > od 9 do 12 let
otroško in mladinsko > od 4 do 8 let

Založnik o knjigi

Mlade nadobudneže vabimo na vesoljsko odpravo!

Več ko vemo o vesolju, več se nam o njem odpira vprašanj. Med Francozi izjemno priljubljen znanstvenik in popularizator znanosti kanadski astrofizik Hubert Reeves v igrivem dialogu z Anne Alter odpira vsemirje otroški radovednosti. Knjižica, namenjena osnovnošolcem prvih dveh triad, vabi k odkrivanju sveta, ki nas obdaja, k radovednosti pri postavljanju vprašanj ter k vedoželjnosti za zagnano iskanje novih odgovorov.

Dialoško zastavljena in prikupno ilustrirana knjiga odpira razmišljanje o tem, kaj vse je vesolje, kako podobni in kako različni sta sestri Venera in Zemlja, kaj je povzročilo, da se je v vesolju pojavila snov, kako nemirne so galaksije in kje se rodijo zvezde, kako je nastalo naše Osončje in kako se je na Zemlji pojavilo življenje. Znanstvena spoznanja predstavi na nazoren, otrokom razumljiv način. Hkrati pa mlade nadobudneže vabi, naj z zvedavim pogledom in odprtostjo za življenje tudi sami začnejo odkrivati svet. Knjižica, ki jo bodo otroci z veseljem prebirali sami ali v družbi staršev in vzgojiteljev.

O avtorjih
Anna Alter (1949) se je rodila na Poljskem. Tam začeti študij astrofizike je končala v Franciji, ki je postala njena druga domovina. Dejavna je (bila) kot urednica in novinarka številnih znanstvenih in poljudnoznanstvenih revij. Pri založbi Le Pommier je osnovala zbirko »Na ramah učenjakov«, ki otoke navdušuje za različna področja znanosti.

Hubert Reeves (1932) je kanadski astrofizik in popularizator znanosti. Njegovo zanimanje za svet učenosti se je začelo že v ranem otroštvu, ko je oče domov prinesel otroško enciklopedijo. Leta 1965 se je iz Kanade preselil v Francijo in tam nadaljeval kariero univerzitetnega profesorja in raziskovalca. Od leta 1970 objavlja poljudne članke o znanstvenih odkritjih in je v francoskih medijih reden in nadvse priljubljen gost oddaj, kjer znanstvena odkritja na razumljiv način posreduje širši – tudi najmlajši – publiki. Je tudi zavzet okoljevarstvenik.

Églantine Ceulemans (1989) se je iz rodne Belgije desetletna preselila v Francijo. Od nekdaj je rada risala. Po diplomi iz likovne umetnosti se je posvetila otroški književni ilustraciji, dejavna pa je tudi na pedagoškem področju.


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...