Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Super!

Roddy Doyle
Super!
24,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Zala
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-6994-39-2
Naslov izvirnika Brilliant
Leto izdaje izvirnika 2014
Ilustracije Chris Judge
Prevod Tina Mahkota

Tehnične lastnosti
trda vezava
22 x 15 cm
410 g
228 strani
Tip knjige
otroško in mladinsko leposlovje
Kategorije
otroško in mladinsko > od 9 do 12 let
leposlovje
irsko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Gloria in Ray bi rada pomagala stricu Benu, ki je zadnje čase ves potrt. Ga je v kremplje dobil črni pes depresije, kot je še mnoge odrasle v Dublinu? Je kriva izgubljena kost, piščal, izgubljena pesem, ki razveseli še tako strto dušo?

Recenzija Bukla

Priljubljen in vsestransko ustvarjalen irski romanopisec, scenarist in dramatik se preizkuša tako v pisanju za odrasle (Ženska, ki se je zaletela v vrata, Paddy Clarke, ha ha ha …) kot tudi za otroke. Rojen je v Dublinu, kjer se dogaja tudi pričujoča zgodba. Čez nekoč živahno in privlačno mesto ob obali se počasi, a vztrajno vleče temna senca depresije, ki je videti kot velik črn pes in ljudem diha za ovratnik. Predvsem odraslim, saj so mnogi izgubili službo, med njimi tudi priljubljeni stric Ben, ki se vse bolj zavija v molk in apatijo. Odrasli mu ne znajo pomagati. Ali bosta lahko pogumna nečaka Gloria in Ben s prijatelji in otroki iz ulice našla in pregnala črnega psa? Nekam srhljiv je, sploh ponoči, in res je velik … Ali obstaja morda čarobna beseda, ki bi depresijo pregnala za zmeraj, iz mesta in iz src vseh ljudi?

Beti Hlebec, Bukla 141

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...