Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Frank Einstein in antisnovni motor

Serija Frank Einstein, knj. 1
Jon Scieszka
Frank Einstein in antisnovni motor
19,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Grlica
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-244-283-5
Naslov izvirnika Frank Einstein and the antimatter motor
Leto izdaje izvirnika 2014
Ilustracije Brian Biggs
Prevod Tanja Rojc
Urejanje Vojko Šinigoj

Tehnične lastnosti
trda vezava
21 x 14,5 cm
330 g
197 strani
Tip knjige
otroško in mladinsko leposlovje
Kategorije
otroško in mladinsko > od 9 do 12 let > zgodbe v serijah
ameriško leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Tudi pri vas stanuje Einstein? Ne? Kaj potem porečete na tole: socialna omrežja za druženje, namesto kina mp4, hashtag za vse, kar je in; pod stopali hoverboard, na glavi čelada s 4k akcijsko kamero, v roki PDA, WiFi samoumeven, streaming v živo naravnost v oblak; na postelji tablica, na polici FPV kvadrokopter, v kotu 3D tiskalnik, na mizi pravkar sestavljen programabilni robot... 

No? Einstein! Prav takšen, kot Frank, le da ima on še laboratorij... 

Zasliši se tiho brnenje in visoko pod oblaki se zablešči srebrna pika. Hitro se približa in v ostrem zavoju pristane na hribu nad mestom. Zamišljeni pilot sestopi s kolesa na antisnovni pogon in se zastrmi v mravljišče pod svojimi stopali. Drobceni rdeči in črni vojščaki bijejo neusmiljen boj za življenjski prostor – preklana telesca, razpolovljene tipalke, odtrgane nožice … Odtrgane nožice! Šimpanz! EDISONOV šimpanz! »Zdravo, Einstein!« ga dedov glas predrami iz globokega razmišljanja. 

»Zdravo, Einstein!« prikima Frank in skoči na kolo.

»Vem, kdo je ugrabil moja robota!«

Recenzija Bukla

Serija Frank Einstein, ki je začela nastajati leta 2014, danes šteje že šest naslovov. Za prevod prvih dveh delov se je pred kratkim odločila založba Grlica in s tem serijo, ki se je uvrstila na listo uspešnic New York Times, predvsem zahvaljujoč avtorjevemu smislu za humorno pripovedovanje, v katerega spretno vpleta svet znanosti, približala mladim slovenskim bralcem. Frank Einstein je genialni otrok, znanstvenik in izumitelj, ki skupaj z robotoma Klinkom (samosestavljena entiteta umetne inteligence) in Klankom (samosestavljena entiteta skoraj umetne inteligence) tvori neustavljiv trio. Naj si bo to antisnovni motor ali električni prst, trojica ima vedno za bregom svežo pogruntavščino. Ilustracije, ki prikažejo zahtevno znanost pametnega Franka ali zgolj popestrijo kakšen kot strani, je ustvaril priznani ilustrator za otroke in mladino ­Brian Briggs, ki je z avtorjem sicer že sodeloval; Frank ­Einstein je njun najnovejši skupni projekt, ki bo mlade bralce očaral z zanimivim svetom znanosti, zato upamo, da bodo prvima dvema prevodoma sledili še naslednji naslovi.

Vanja Jazbec, Bukla 147

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...