Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Frank Einstein in električni prst

Serija Frank Einstein, knj. 2
Jon Scieszka
Frank Einstein in električni prst
19,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Grlica
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-244-284-2
Naslov izvirnika Frank Einstein and the electric finger
Leto izdaje izvirnika 2015
Ilustracije Brian Biggs
Prevod Tanja Rojc
Urejanje Vojko Šinigoj

Tehnične lastnosti
trda vezava
21 x 14,5 cm
310 g
197 strani
Tip knjige
otroško in mladinsko leposlovje
Kategorije
otroško in mladinsko > od 9 do 12 let > zgodbe v serijah
ameriško leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Tudi pri vas stanuje Einstein? Ne? Kaj potem porečete na tole: socialna omrežja za druženje, namesto kina mp4, hashtag za vse, kar je in; pod stopali hoverboard, na glavi čelada s 4k akcijsko kamero, v roki PDA, WiFi samoumeven, streaming v živo naravnost v oblak; na postelji tablica, na polici FPV kvadrokopter, v kotu 3D tiskalnik, na mizi pravkar sestavljen programabilni robot...

No? Einstein! Prav takšen, kot Frank, le da ima on še laboratorij...

Saj ne, da bi ne znali: volnena jopica, naelektrena dlan, iztegnjen prst in – zzzt – v prijateljev nos. Ampak Frank Einstein zna bolje: zlobnežev načrt, ulice v trdi temi, Frankov elektrostatični prst in – ZZZT – v električno napeljavo, da mesto zažari v svetlobi tisočih luči, čeprav elektrarna sploh ne deluje. Frank je pač genij; zakaj pa mislite, da ga kličejo »Einstein«?

Ko gre zares, ko niti najgenialnejši izum ne pomaga več, pa celo geniji potrebujejo prijatelje. Dobre prijatelje, pa naj bodo ljudje ali roboti …

Recenzija Bukla

Serija Frank Einstein, ki je začela nastajati leta 2014, danes šteje že šest naslovov. Za prevod prvih dveh delov se je pred kratkim odločila založba Grlica in s tem serijo, ki se je uvrstila na listo uspešnic New York Times, predvsem zahvaljujoč avtorjevemu smislu za humorno pripovedovanje, v katerega spretno vpleta svet znanosti, približala mladim slovenskim bralcem. Frank Einstein je genialni otrok, znanstvenik in izumitelj, ki skupaj z robotoma Klinkom (samosestavljena entiteta umetne inteligence) in Klankom (samosestavljena entiteta skoraj umetne inteligence) tvori neustavljiv trio. Naj si bo to antisnovni motor ali električni prst, trojica ima vedno za bregom svežo pogruntavščino. Ilustracije, ki prikažejo zahtevno znanost pametnega Franka ali zgolj popestrijo kakšen kot strani, je ustvaril priznani ilustrator za otroke in mladino ­Brian Briggs, ki je z avtorjem sicer že sodeloval; Frank ­Einstein je njun najnovejši skupni projekt, ki bo mlade bralce očaral z zanimivim svetom znanosti, zato upamo, da bodo prvima dvema prevodoma sledili še naslednji naslovi.

Vanja Jazbec, Bukla 147

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...