Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Frank Einstein in nevroblisk

Serija Frank Einstein, knj. 3
Jon Scieszka
Frank Einstein in nevroblisk
19,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Grlica
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-244-301-6
Naslov izvirnika Frank Einstein and the brain turbo
Leto izdaje izvirnika 2015
Ilustracije Brian Biggs
Prevod Vojko Šinigoj
Urejanje Vojko Šinigoj

Tehnične lastnosti
trda vezava
21 x 14,5 cm
320 g
192 strani
Tip knjige
otroško in mladinsko leposlovje
Kategorije
otroško in mladinsko > od 9 do 12 let > zgodbe v serijah
ameriško leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Kako iz čepice, turbinskega polnilnika, televizijskih daljincev in odsluženih elektronskih vezij sestaviti napravo za nadzor možganskih funkcij? Brez težav, če si genialni mladi izumitelj s priimkom vélikega naravoslovca  dvajsetega stoletja. Že res, da bi branje od ortodoksnega znanstvenika zahtevalo dobro mero prizanesljivosti, pa saj ni namenjeno ortodoksnim znanstvenikom in ne skuša biti znanstveno povsem korektno – vsi ti atributi so podrejeni negovanju in vzpodbujanju vsem nam prirojenega raziskovalnega duha in nagnjenosti k spoznavanju neštetih čudovitih skrivnosti univerzuma.

Recenzija Bukla

Tretja knjiga uspešne serije o Franku Einsteinu, genialnem otroku, znanstveniku in izumitelju, ki skupaj z robotoma Klinkom in Klankom preživlja čas v laboratoriju in razvija, ustvarja, gradi … Tokrat prav posebnega robota, NevroBliska, sestavljenega iz čepice, turbinskega polnilnika, televizijskih daljincev in odsluženih elektronskih vezij, ki bo sestavljal napravo za nadzor možganskih funkcij. Prav sklepate, v tokratnem delu bodo pod drobnogledom možgani, predstavljeni z dobro mero humorja in znanstvenih poskusov, kot smo jih že vajeni pri Franku Einsteinu. Velja omeniti, da lahko v knjigi najdemo kup namigov na številne dobro poznane znanstvenike in znanstvenice ter njihovo pomembno delo, zato je branje v bistvu spretno spisana uganka, saj ima skoraj vsak stavek še skriti pomen, kar bo mladim umom zagotovo privlačno.

Vanja Jazbec, Bukla 149

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...