Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Jona in prestrašeni hladilnik/Jonás y el frigorífico miedoso

Juan Kruz Igerabide
Jona in prestrašeni hladilnik/Jonás y el frigorífico miedoso
14,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Malinc
Leto izdaje 2012
ISBN 978-961-6886-00-0
Ilustracije Mikel Valverde
Prevod Barbara Pregelj
Urejanje Barbara Pregelj

Tehnične lastnosti
trda vezava
19 x 21 cm
32 strani
Tip knjige
otroško in mladinsko leposlovje
Kategorije
otroško in mladinsko > od 9 do 12 let > zgodbe v serijah
špansko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Jona je star tri leta, ko prvič ostane sam doma, ker mora mama nujno skočiti v trgovino. Ko mame ni, se Jona bori z vse večjim strahom, ki se ga počasi nalezejo vsi deli telesa in celo hladilnik se trese od strahu … A česa se boji hladilnik?

Jona in prestrašeni hladilnik je prva slikanica v zbirki, ki glavnega junaka s humornim pridihom postavlja v različne bolj ali manj vsakdanje situacije, ob tem pa tematizira pogostejša čustva (strah, žalost, veselje, jezo …).

Recenzija Bukla

(Skupen opis za knjigi Jona in prestrašeni hladilnik ter Jona je žalosten.)

V seriji dvojezičnih, slovensko-španskih slikanic o triletnem Jonu se avtor prek drobnih, vsakdanjih doživetij dotika temeljnih človeških občutij, kot so strah, žalost ipd. Ker je v otroštvu opna med zunanjih in notranjim svetom še zelo prepustna, včasih otroci svoja čustva in občutja preslikajo v zunanji svet; tako se Jonu od strahu, ker je prvič sam doma, ne tresejo le srce in dlani, ampak se trese tudi hladilnik – zagotovo se v njem skriva volk! Spet drugič se zunanji dražljaji pretočijo v telesna občutja. Ko Jona dobi poljubček od prodajalke, se njegovo srce radostno razširi, noge pa kar same od sebe poskočijo; ob prepiru staršev pa se njegovo srce od žalosti skrči in noge otrpnejo. Avtor občutljivo poišče občutja, ki se skrivajo v telesu, in nas obenem vzpodbuja, da jih s pomočjo besed spravimo na plan.

Maša Ogrizek, Bukla 97-98

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...