Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Pasji mož

Snet s ketne
Dav Pilkey
Pasji mož
17,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Pasji mož
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-01-5066-4
Naslov izvirnika Dog Man unleashed
Leto izdaje izvirnika 2017
Prevod in priredba Boštjan Gorenc
Urejanje Alenka Veler

Tehnične lastnosti
trda vezava
21 x 15 cm
530 g
220 strani
Tip knjige
strip
Kategorije
otroško in mladinsko > od 9 do 12 let > zgodbe v serijah
leposlovje > strip
ameriško leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Ko sta Grega Bradač in Klemen Kočar hodila v prvi razred, sta si izmislila svojega prvega junaka – Pasjega moža! Zdaj je ta superpolicaj, ki izvoha še tako zvitega lopova, končno dobil svojo serijo in se zakopal v primere, v katerih ne manjka akcije, zločinskih mačkov in straniščnega humorja.

»Ko sem bil mlad bralec, so mi bile zelo pomembne tudi ilustracije – tem več, tem bolje. Slike so mi pomagale pri razumevanju, saj so mi ponujale namige o besedah in njihovem pomenu. Zato s prav posebnim navdušenjem predstavljam svojo novo stripovsko serijo, Pasjega moža. Tako kot Kapitan Gatnik je tudi Pasji mož osnovan na liku, ki sem ga ustvaril v drugem razredu. Ilustracijam sem dal igriv pridih, da bi se zdelo, da so zgodbo za otroke tudi ustvarili otroci – v našem primeru Grega in Klemen, četrtošolski zvezdi knjig o Kapitanu Gatniku. (Končno sta se naučila pisati brez napak!) Upam, da bo ta knjiga spodbudila otroke k uporabi domišljije in ustvarjanju lastnih zgodb. Že če bo samo en otrok ugotovil, da je branje lahko zabavno, sem svoje opravil.« (Dav Pilkey)

Recenzija Bukla

Dava Pilkeyja poznamo kot očeta razvpite serije o Kapitanu Gatniku, ki je tudi pri nas osvojila široko mlado bralstvo, v zadnjih letih pa je avtor ustvaril že pet stripovskih knjig z glavnim junakom Pasjim možem, ki tudi sam prihaja iz Gatnikovega vesolja zgodb. V slabem letu smo v slovenščini, ki jo je kot prevajalec utečeno zapopadel Boštjan Gorenc - Pižama, dobili že drugi zabavni špehec iz te nove serije. Pasji mož je, kot vemo, del človeške policijske ekipe, ki vzdržuje red v mestu, toda ker je pes, je tudi nepredvidljiv, na trenutke neubog­ljiv, samosvoj in podvržen osebnim muham (sploh ribe ga znajo spraviti ob pamet). Toda kdo pravi, da vse to niso ravno njegove prednosti? Ko oropajo trgovino z ljubljenčki, vse kaže, da je to spet maček Petrček, toda, hm – ta je že za zapahi! Se morda kdo izdaja zanj? Nato iz zapora pobegne še pravi Petrček in dirka psov in mačk se lahko prične. Do naslednje zgodbe ...

Žiga Valetič, Bukla 144

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...