Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Pobeg

Ognjeno pleme, knj. 1
Igor Karlovšek
Pobeg
28,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Miš
Zbirka Ognjeno pleme
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-272-340-8
Leto izdaje izvirnika 2019
Ilustracije Marina Gabor
Spremna beseda Miha Pohar
Urejanje Tina Bilban

Tehnične lastnosti
trda vezava
20,5 x 14 cm
390 g
271 strani
Tip knjige
mladinsko leposlovje
Kategorije
otroško in mladinsko > od 9 do 12 let > zgodbe v serijah
otroško in mladinsko > od 13 let dalje > mladinsko leposlovje
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Ognjen, voditelj slovanske vojske, krepi svoje oborožene sile in se premika vedno bolj proti zahodu. A slovanske staroste, ki ostajajo na vzhodu, niso zadovoljne s premiki in zahtevajo njegovo vrnitev. Neposlušnega vojskovodjo želijo izsiljevati z njegovimi otroki. Ko hčerki Ajda in Mila za las uideta smrti v breznu, se pet otrok in babica, njihova glavna opora po smrti matere ob rojstvu trojčkov, odpravijo na pot. Zatočišče morajo poiskati v divji naravi, ubežati sledilcem, preživeti zimo in se prebiti do bratstev ob Dnepru, kjer računajo na vsaj začasno pomoč. Pa potem? Ognjen ostaja neomajen, njegovi nasprotniki pa vse bolj odločeni, da ulovijo njegove otroke in uničijo vse, ki jim stojijo na poti.

Mladinska fantastika, postavljena v čas in prostor preseljevanja narodov konec 6. stoletja. Avtor postavi v središče dogajanja pet otrok poveljnika slovanske vojske, ki so, medtem ko oče širi slovansko ozemlje proti zahodu, na milost in nemilost prepuščeni naklepom njegovih nasprotnikov, ki v otrocih vidijo sredstvo za izsiljevanje. A Ognjenovi otroci še zdaleč niso lahek nasprotnik: pretkana zdravilka Ajda, prelepa Mila, ki ji sledijo vse živali, in trojčki – mojstri prače, loka in meča, mislijo še dolgo ostati pri življenju. V napetem romanu avtor ujame burno dogajanje tega zgodovinskega obdobja in ga preplete s svojo domišljijo.

Recenzija Bukla

Neustrašen slovanski vojskovodja Ognjen ne uboga ukaza čislanih starost in se noče vrniti v naselbino, kjer trenutno bivajo pripadniki njegovega bratstva. Z vse bolj izurjeno vojsko Slovanov, ki se ji poleg Antov pridružijo tudi Obri, še naprej uspešno prodira proti Bizancu in osvaja nova ozemlja ob Donavi. Staroste želijo kaznovati njegovo neposlušnost in mu zajamejo otroke, ki živijo pri babici, saj sta obe Ognjenovi ženi umrli. Najstarejša hči Ajda, na pragu prehoda iz deklice v mlado žensko, pregovori iznajdljivo babico Rado, da vsem petim otrokom pomaga pobegniti. Nenavadna druščina, ki jo poleg trpežne babice sestavljata še Ajdina mlajša sestra Mila in razposajeni bratje trojčki, Plamen, Vlado in Vuk, se tako znajde na dolgem begu v neznano. Ajdin zdravilski dar jih reši pred barbarskim plemenom, ki jih želi zasužnjiti, Milina volkulja jih ubrani pred medvedom, ki jih napade neko noč, lovske spretnosti trojčkov jim pomagajo prestreči majhno divjad in perjad, s katero se hranijo … Sodelovanje, ljubezen, iskrenost in pogum jim pomagajo prebroditi marsikatero oviro, ampak koliko zim bodo kljub svojim nenavadnim sposobnostim sploh v stanju preživeti in kdo jim bo nudil varno zavetje? Prvi naslov iz nove domače serije je res prijetno knjižno presenečenje in avtor, ki so mu blizu tako zgodovina kot slovanska mitologija, obljublja še štiri nadaljevanja, zato se kmalu nadejamo njihovih novih dogodivščin.

Renate Rugelj, Bukla 149

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...