Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Skrivnih sedem

Cirkuška dogodivščina
Enid Blyton
Skrivnih sedem
16,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Karantanija
Zbirka Skrivnih sedem
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-275-195-1
Naslov izvirnika The secret seven. Secret seven adventure
Leto izdaje izvirnika 1950
Ilustracije Tony Ross
Prevod Dora Debeljak
Urejanje Viktorija Muha

Povej naprej

Založnik o knjigi

Skrivnih sedem se v drugi knjigi poda na novo dogodivščino, ko slišijo, da je iz Miltonove graščine izginila dragocena biserna ogrlica. Druščina je namreč videla, kako je tat pobegnil, zato se  otroci odločijo, da gredo po njegovih sledeh.

Recenzija Bukla

Skrivnih sedem, knj. 1 in 2:

Enid Blyton, pisateljica, ki jo mnoge generacije poznamo po zbirki Pet prijateljev, je ena najuspešnejših mladinskih pisateljic 20. stoletja (rojena na prelomu iz 19. v 20. stoletje); njene knjige so prevedene v 90 jezikov. Poleg kultne zbirke Pet prijateljev, ki se še vedno zelo dobro prebira, je pri nas poznana tudi po knjigah in risankah o Nodiju. Zbirka Skrivnih sedem je morda namenjena za spoznanje manj zahtevnemu bralcu, če jo primerjamo z zbirko Pet prijateljev. V pričujoči zbirki nastopa kar sedem prijateljev: Peter, Jana, Grega, Jaka, Polona, Niko in Barbara ter kuža Skakač, ki se srečujejo v društvu Skrivnih sedem – za vstop v njihovo društvo potrebuješ geslo (ki se ves čas spreminja) ter neustrašen pogum. V prvi knjigi se druščina, preoblečena v snežake, odpravi po sledi nenavadnega jetnika, ki je zaprt v kleti hiše. V drugi knjigi Cirkuška dogodivščina se druščina poda na novo dogodivščino – sledijo namreč ukradeni biserni ogrlici, ki jih pripelje v sredo cirkuške arene, kjer je še posebej sumljiv … no, boste kar sami prebrali, kdo. Druščina seveda razkrinka tata in policijski inšpektor jih nagovori za naslednjo pomoč. Zbirka Skrivnih sedem je bila napisana že davnega leta 1950, a je kljub temu še vedno zanimiva in napeta in bo nedvomno pritegnila mlade bralce, ki radi posegajo po pustolovskih knjigah in kriminalkah.

Sabina Burkeljca, Bukla 148

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...