Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Skrivnih sedem

Enid Blyton
Skrivnih sedem
16,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Karantanija
Zbirka Skrivnih sedem
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-275-189-0
Naslov izvirnika The secret seven
Leto izdaje izvirnika 1949
Ilustracije Tony Ross
Prevod Dora Debeljak
Urejanje Viktorija Muha

Povej naprej

Založnik o knjigi

Skrivnih sedem je ime društva, ki ga sestavljajo dvojčka Peter in Jana ter njuni prijatelji Jaka, Barbara, Polona, Niko in Gregor, ves čas pa jih spremlja tudi zvesti štirinožni pomočnik – kuža Skakač.

Recenzija Bukla

Enid Blyton, avtorica uspešne mladinske serije Pet prijateljev ter mati znanega lika iz risank Nodija, je med drugim ustvarila tudi serijo petnajstih daljših zgodb o klubu, ki se imenuje Skrivnih sedem, v njih pa spremljamo, kaj se dogaja mladim detektivom: dvojčkoma Petru in Jani ter njunim prijateljem Jaku, Barbari, Poloni, Niku in Gregorju. Njihov osmi prijatelj je pes Skakač, ki jih spremlja na vseh dogodivščinah in jim s pasjimi prednostmi, kot je na primer dober voh, pomaga razreševati skrivnostne in zapletene primere. Tokrat je v ospredju stara strašljiva hiša, kjer so otroci valili snežene može. Kmalu ugotovijo, da naj bi bil v hiši, kjer živi naglušni oskrbnik, zaprt tudi jetnik. Knjige so nastale v času po drugi svetovni vojni, zato so za današnji okus nekoliko staromodne in fantje so nasploh prikazani kot veliko bolj pogumni od deklet. A obenem gre za zgodbe, ki pokažejo, kako znajo otroci samoiniciativno izpeljati koristne in dobrotljive podvige.

Žiga Valetič, Bukla 142

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.


Recenzija Bukla

Skrivnih sedem, knj. 1 in 2:

Enid Blyton, pisateljica, ki jo mnoge generacije poznamo po zbirki Pet prijateljev, je ena najuspešnejših mladinskih pisateljic 20. stoletja (rojena na prelomu iz 19. v 20. stoletje); njene knjige so prevedene v 90 jezikov. Poleg kultne zbirke Pet prijateljev, ki se še vedno zelo dobro prebira, je pri nas poznana tudi po knjigah in risankah o Nodiju. Zbirka Skrivnih sedem je morda namenjena za spoznanje manj zahtevnemu bralcu, če jo primerjamo z zbirko Pet prijateljev. V pričujoči zbirki nastopa kar sedem prijateljev: Peter, Jana, Grega, Jaka, Polona, Niko in Barbara ter kuža Skakač, ki se srečujejo v društvu Skrivnih sedem – za vstop v njihovo društvo potrebuješ geslo (ki se ves čas spreminja) ter neustrašen pogum. V prvi knjigi se druščina, preoblečena v snežake, odpravi po sledi nenavadnega jetnika, ki je zaprt v kleti hiše. V drugi knjigi Cirkuška dogodivščina se druščina poda na novo dogodivščino – sledijo namreč ukradeni biserni ogrlici, ki jih pripelje v sredo cirkuške arene, kjer je še posebej sumljiv … no, boste kar sami prebrali, kdo. Druščina seveda razkrinka tata in policijski inšpektor jih nagovori za naslednjo pomoč. Zbirka Skrivnih sedem je bila napisana že davnega leta 1950, a je kljub temu še vedno zanimiva in napeta in bo nedvomno pritegnila mlade bralce, ki radi posegajo po pustolovskih knjigah in kriminalkah.

Sabina Burkeljca, Bukla 148

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...