Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Šola magičnih živali

Tema!
Margit Auer
Šola magičnih živali
16,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Grlica
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-244-302-3
Naslov izvirnika Die Schule der magischen Tiere. Licht aus!
Leto izdaje izvirnika 2013
Ilustracije Nina Dulleck
Prevod Aleksandra Ardalić
Urejanje Janja Remškar

Tehnične lastnosti
trda vezava
21,5 x 15,5 cm
340 g
218 strani
Tip knjige
otroško in mladinsko leposlovje
Kategorije
otroško in mladinsko > od 9 do 12 let > zgodbe v serijah
nemško leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Zbirka Šola magičnih živali je hitro postala sodobno klasično čtivo za osnovnošolce. Kljub domišljijski naravi magičnih živali, pa so v središče zgodb postavljene realne okoliščine in težave, s katerimi se prej ali slej sreča vsak otrok. Zajete so tako splošne teme, kot je ohranjanje okolja, kot tudi zelo osebne, na primer prikrivanje finančnih težav, težav s sluhom, …

Tokratni okvir zgodbe je šolska noč knjige, ki se je za nekatere otroke sprevrgla v napeto pustolovščino, ko so se nenadoma znašli v srhljivi temni kleti, globoko pod šolskimi učilnicami.

Recenzija Bukla

Čarobno pustolovska serija priljubljene nemške mladinske pisateljice nadaljuje svoje osvajanje mladih bralcev! V tretji knjigi iz serije Šola magičnih živali je rdeča nit noč knjige, ki jo na šoli Zimskala organizira učiteljica gospa Koruznik, v noči knjige pa se odvijejo tudi ključni trenutki drugih dveh zgodb. Tako na noč knjige izvemo za veliko skrivnost Idine vzvišene sošolke Helene in kako sta povezana Idino (in Rabatovo) reševanje starega kostanja ter za nočni pohod dečkov iz razreda gospe Koruznik po podzemlju šole Zimskala. Tako kot v prejšnjih dveh delih serije tudi tokrat ne manjka detektivsko napetih trenutkov, močnega, pogumnega in iskrenega prijateljstva in seveda magičnih živali.

Ana Kosirnik, Bukla 149

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...