Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Zgodovina Slovenije v stripu

Žiga X. Gombač, Ivan Mitrevski
Zgodovina Slovenije v stripu
23,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Miš
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-272-241-8
Leto izdaje izvirnika 2017
Ilustracije Ivan Mitrevski
Urejanje Irena Miš Svoljšak

Založnik o knjigi

Medtem ko devetošolka Živa uživa v spoznavanju različnih zgodovinskih osebnosti, Razpoka koristoljubno poskuša napolniti svoje žepe z dragocenostmi.

Zgodovina Slovenije v stripu ponuja pregled slovenske zgodovine v modernem in razgibanem formatu – stripu. Zgoščen vpogled v dogajanje na slovenskem ozemlju vse od antike do novega veka je neizmerno duhovito branje, zgodovina pa je predstavljena skozi rivalstvo med prebrisano devetošolko Živo in pregnanim lumpom Razpoko, ki s časovnim strojem lomasti po zgodovini in koristoljubno išče priložnosti za nabiranje bogastva. Med potovanjem po različnih časovnih obdobjih se bralec seznani z njihovimi specifikami in z različnimi zanimivostmi, ki so povezane z njimi. Delo se nenehno navezuje tudi na sodobnost in koketira z aktualnimi družbenimi težavami. V stripu so predstavljeni dejanski eksponati iz Narodnega muzeja, delo pa z zabavnimi opisi kar vabi k obisku.

Recenzija Bukla

V resnici ne vem, koliko je danes deklic, ki bi z veseljem obiskovale muzeje in raziskovale zgodovinske eksponate, a prepričana sem, da če obstaja ena sama, je ta prav gotovo zelo podobna Živi, živahni osnovnošolki, ki lahko s svojim čudežnim dotikom obudi vsak muzejski predmet, spozna njegovo zgodbo in čas, iz katerega izhaja. Na pot se ji pogosto postavi preverantski lump Razpoka s časovnim strojem, a Živa ga vedno znova užene v kozji rog. Prepoznavni dvostranski stripi (ki so jih tri leta redno objavljali v reviji National Geographic Junior) govorijo o različnih predmetih naših prednikov, od rimskih posod, viteškega oklepa, gosposkega cilindra prek žepne violine, lesene vojaške čutarice in drobnih kipcev pa do bronastega meča, Prešernovih rokopisov, neandertalske piščali, vaške situle ali keltskih zlatnikov. Vsaka zgodba je v zgodovino umeščena na časovni premici na dnu strani in tako mimogrede izvemo še, kdaj se je začela bronasta doba, kdaj je razpadlo rimsko cesarstvo in še marsikaj poučnega.

Renate Rugelj, Bukla 132-133

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...