Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Prijateljica in domača žival

Libby Gleeson
Prijateljica in domača žival
23,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Miš
Zbirka Zgodbe o Kati
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-272-315-6
Naslov izvirnika A friend and a pet
Leto izdaje izvirnika 2015
Ilustracije Freya Blackwood
Urejanje Irena Miš Svoljšak

Tehnične lastnosti
trda vezava
21 x 16 cm
310 g
64 strani
Tip knjige
otroško in mladinsko leposlovje
Kategorije
otroško in mladinsko
avstralsko leposlovje

Založnik o knjigi

Kati je dolgčas. Nima kaj početi, nikogar nima, da bi se igral z njo, zato šteje dežne kapljice. Ko je že prepričana, da je nič in nihče ne more razvedriti, se ji posveti zamisel. Kako lahko je najti prijateljico! In nenadoma iz njene sobe nastane grad.

V drugi zgodbi si Kati želi imeti domačo žival. Oče in mama se s tem ne strinjata. Kati tuhta in tuhta in ugotovi, da je izpolnitev njene želje lahko prav blizu in preprosta.

Zgodbe o Kati govorijo o ljubki deklici Kati in čudovito preprostih, domiselnih rešitvah, ki jih najde za probleme, s katerimi se srečuje. Iznajdljiva Kati težave, pred katerimi se znajde, vedno rešuje z veliko mero domišljije in bistroumnosti. Knjiga, ki se ukvarja tudi s koncepti dajanja, sprejemanja in radodarnosti, te teme krasno predstavi mladim bralcem, ki se sami začenjajo srečevati z njimi.

Knjigo, ki je prejela nagrado Children's Book Council of Australia za knjigo leto za mlajše bralce, je spretno in z veliko mero občutka za detajle ilustrirala ilustratorka Freya Blackwood.

Recenzija Bukla

Najlepše in najbolj globoke stvari so pravzaprav najbolj preproste. Take so tudi zgodbe o Kati, deklici, ki tokrat išče in tudi najde prijateljico in ki si na vso moč, kot večina otrok, želi domače živali. Kati se kot vsi otroci izogiba domačih opravil, še posebej pospravljanja svoje sobe – namesto tega raje šteje dežne kapljice – preštela jih bo kar miljavžent. V prvi zgodbi Kati išče prijateljico, nihče nima časa zanjo, stric pa ji reče, da vedno lahko uporabi domišljijo, kadar ni nikogar blizu. In Kati se v samosti in domišljiji ugleda v ogledalu. V drugi zgodbi si neznosno želi domače živali, ko starša končno le popustita, se je ona že znašla po svoje – zdaj jih ima kar pet. Preproste zgodbe, ki vrnejo otroke med tis­to, kar je najbolj pomembno – odnose, naravo, vse tisto, kar je najbolj prvobitno.

Sabina Burkeljca, Bukla 145

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...