Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Še več nočnih lučk

Zgodbe, ki jih prebirate otroku kot spodbudo, da razvije umirjenost, samozavest in ustvarjalnost
Anne Civardi, ... [et al.]
Še več nočnih lučk
22,00 € 22,00 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,66 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Primus
Zbirka Prima za mlade
Leto izdaje 2020
ISBN 978-961-7090-06-2
Naslov izvirnika More nightlights
Podnaslov izvirnika Stories for You to Read to Your Child - to Encourage Calm, Confidence and Creativity
Leto izdaje izvirnika 2003
Ilustracije Franck Omer
Prevod Bernarda Plavec
Uvodna beseda David Fontana

Tehnične lastnosti
trda vezava
24,5 x 19,5 cm
620 g
144 strani
Tip knjige
otroško in mladinsko leposlovje
Kategorije
otroško in mladinsko

Povej naprej

Založnik o knjigi

Pred vami je nadaljevanje nadvse toplo sprejete knjige Nočne lučke. V njem je zbranih dvajset interaktivnih meditativnih pravljic, napisanih z namenom, da umirijo in sprostijo otroka pred spanjem, obenem pa podžgejo ter spodbudijo njegovo domišljijo.

Z glasnim prebiranjem pravljic otroke privabimo v čudovite pustolovščine, kjer srečujejo najrazličnejše navdihujoče in očarljive like, in povedemo v čarobne nove svetove. Pomagamo jim vzpostaviti stik z njihovo lastno brezmejno ustvarjalnostjo.

Knjiga vsebuje navodila za prebiranje zgodbic, vaje za sproščanje, vizualizacijo in praktične nasvete, kako se pripraviti na branje in kako se pogovoriti z otrokom o prebrani zgodbi. Na koncu vsake zgodbice je seznam afirmacij, ki pomaga tako staršem kot otrokom zapomniti si bistveno sporočilo zgodbe.

Recenzija Bukla

Svet otrok, starih od štiri do osem let – njim je tudi namenjena ta prelepa knjiga – je prepreden z obilo domišljije in prav zato ob večerih včasih težko zaspijo. Uvedimo posebno večerno rutino, ki za začetek vključuje nekaj zavestnega umirjanja, opremimo otroka s čudežno lučko, s katero bo odpotoval po Začarani poti, in potovanje ob malčkovem poslušanju starševskega doživetega prebiranja zgodb se lahko začne! Tako svetujejo avtorji pričujoče knjige, ki predstavlja nadaljevanje med bralci zelo toplo sprejetega knjižnega dela Nočne lučke. Tako kot že njena predhodnica je tudi knjiga Še več nočnih lučk naravnost čarobna in kar vabi, da se starši in otroci potopijo v dvajset skrbno izbranih zgodb. Ob njih se bo otrok umiril in sprostil ter poletel na krilih domišljije v svet junakov, ki mu prinašajo pozitivna sporočila. Vsaka zgodba na meditativen način ozavešča mladega poslušalca (ali bralca) o tematikah, ki so blizu tudi otrokom, od pomanjkanja odločnosti, samozavesti in potrpežljivosti do spoznavanja pomena ljubezni, pomoči, odgovornosti in še česa. Na koncu so zgodbe opremljene tudi s posebnimi afirmacijami, ki bodrijo otroka na poti skozi izzive, s kakršnimi so se srečali tudi knjižni junaki. Zares tankočutno zastavljen koncept knjige bo z izbranimi zgodbami zagotovo navdušil tako otroke kot starše ter vse skupaj nežno osvetlil s čudežno močjo pozitivne svetlobe, ki jo izžareva celotna knjiga skupaj s prelepimi ilustracijami.

Vesna Sivec Poljanšek, Bukla 155

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...