Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

V boj za Nautilus!

Arne in pošasti 2
Jaume Copons
V boj za Nautilus!

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Povej naprej

Založba KUD Sodobnost International
Zbirka Arne in pošasti
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-7047-48-6
Naslov izvirnika Salvem el Nautilus!
Podnaslov izvirnika L'Agus i els monstres
Leto izdaje izvirnika 2014
Ilustracije Liliana Fortuny
Prevod Veronika Rot
Urejanje Katja Klopčič Lavrenčič

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 14,5 cm
330 g
145 strani
Tip knjige
zgodbe v serijah
Kategorije
otroško in mladinsko > od 13 let dalje > mladinsko leposlovje
otroško in mladinsko
katalonsko leposlovje

Založnik o knjigi

Živijo!

Sem Arne Orglar. Če si prebral mojo prvo knjigo Prihaja g. Flat, potem me že poznaš. Če je nisi, pa te opozarjam: v moji sobi živi polno pošasti (pravzaprav bolj pošastkov). Sprašuješ, od kod so se vzeli? Zlobni dr. Brst jih je nagnal iz Knjige o pošastih in zdaj so pri meni. Toda groza: v bližino je prineslo tudi dr. Brsta in njegovega pomočnika Dremča. Uničiti nameravata restavracijo Nautilus! K sreči je z nami tudi šef Rol, prava kuharska pošast, ki nam bo pomagal preprečiti zlobne namene dr. Brsta. V naši družbi te čakajo nepozabne dogodivščine!

Recenzija Bukla

Arne Orglar, glavni junak serije Arne in pošasti, je na prvi pogled čisto običajen fantič, ki ne mara pospravljati sobe, pisati domačih nalog, še posebej spisov, in vedno ušpiči kaj neprijetnega. V knjigi Prihaja g. Flat! se mora šolski knjižničarki Emi zaradi vnovičnega neprimernega vedenja odkupiti tako, da ji pomaga pospraviti skladišče s knjigami. Med zamudnim delom naleti na zanikrno oranžno plišasto igračko, ki se kasneje izkaže za zelo posebno: zna govoriti, prijatelji jo kličejo gospod Flat, in v resnici je knjižni pošastek, ki je skupaj s prijatelji zbežal iz Knjige o pošastih. Arne se na g. Flata čez noč močno naveže, a ta potem na lepem nekam izgine.
Oranžni pliško pa ni edini Arnejev prijatelj: v njegovi sobi se kar na lepem pojavijo še druge knjižne pošasti, ki tako kot g. Flat obožujejo knjige in imajo čudežno moč. Ta jim bo, kot se izkaže v knjigi V boj za Nautilus, prišla prav ob reševanju restavracije Nautilus, ki ji zaradi grozne zanemarjenosti in obupnega jedilnika grozi propad. Bo Arneju in knjižnim pošastim uspelo združiti moči in restavracijo vendarle nekako rešiti?
Obe knjigi mlade bralce z zabavno vsebino nagovarjata k razburljivemu branju, ki ga popestrijo tudi odlične ilustracije, vmes nanizane tudi v tehniki klasičnega stripa.

Vesna Sivec Poljanšek, Bukla 151

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...