Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 25 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Zbogom, prijatelj moj

Nina Novak Kerbler
Zbogom, prijatelj moj
15,00 € 15,00 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa v vrednosti 0,45 € se prijavite ali registrirajte
Rok dobave 3-7 delovnih dni, na zalogi pri dobavitelju

Povej naprej

Založba Celjska Mohorjeva družba, Celjska Mohorjeva družba
Zbirka Prijazna družba
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-278-401-0
Leto izdaje izvirnika 2018
Ilustracije Mojca Fo
Urejanje Tanja Ozvatič

Tehnične lastnosti
trda vezava
24 x 17 cm
300 g
46 strani
Tip knjige
slikanice
Kategorije
otroško in mladinsko
slovensko leposlovje

Založnik o knjigi

Vedno boš ostal v mojem srcu!

Bila je popolnoma običajna sobota, ko se je družina s svojima psoma odpravila v park. Nenadoma pa je hrt Tom negibno oble­žal na tleh … Nova knjiga iz zbirke Prijazna družba otroke in odrasle sooči z izgubo hišnega ljubljenčka. Deček pripoveduje o smrti svojega psa, hrta Toma, ter o svojem soočanju z bolečino in žalostjo. Pripoved skozi oči otrok mladim bralcem omogoča, da se z glavnim junakom poistovetijo in se z vživljanjem v čustveni svet vrstnikov naučijo izražati svoja čustva in sočutje do drugih.

Ko se odločimo za hišnega ljubljenčka, se moramo zavedati, da ljudje običajno živimo veliko dalj časa kot živali, kar pomeni, da se bomo nekoč morali posloviti od svojega živalskega prijatelja. Z žalostjo in bolečino ob tem se soočamo različno. Ni pomembno, kako dolgo žalujemo in na kakšen način. Ljudje smo različni in vsak od nas poišče svojo pot za prebolevanje izgube. Tudi ko ne žalujemo več, ostaja naš živalski prijatelj še vedno v našem srcu in naših spominih.

Knjiga je namenjena predšolskim otrokom in šolarjem prve triade, njihovim staršem, vzgojiteljem in učiteljem. Ponuja vprašanja za pogovor, ki otroke pripravijo na branje ali poskušanje zgodbe in jih uvedejo v tematiko, po zaključku zgodbe pa so podane osnovne informacije o soočanju z izgubo hišnega ljubljenčka, vprašanja za pogovor po branju ter navodila za dejavnosti.

Recenzija Bukla

Nova slikanica iz zbirke Prijazna družba govori o izgubi hišnega ljub­ljenčka. Bratec in sestrica imata dva psa, hrtico Kim in hrta Toma. Ko se družina odpravi na sprehod v park, kuža Tom nenadoma pade po tleh in več ne vstane. Oče ugotovi, da mu je prenehalo biti srce, zato mora psa z avtom odpeljati v krematorij za živali. Žalovanje ne zajame le družine, temveč tudi hrtico Kim, ki je izgubila vedno prijet­nega družabnika. V naslednjih dneh se v družini veliko pogovarjajo in mamica predlaga, naj vsak od njih pripravi nekaj Tomu v spomin. Knjiga torej govori o smrti in žalovanju, ponuja pa tudi nekaj sklopov vprašanj ter iztočnic za pogovor pred branjem in po njem, ki jih lahko uporabijo starši ali učitelji.

Žiga Valetič, Bukla 144

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...