Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 25 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Zmajeva deklica

Prerokba
Mateja Hana Hočevar, Hai Ottenheim
Zmajeva deklica
17,01 € 17,01 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa v vrednosti 0,51 € se prijavite ali registrirajte
Rok dobave 3-7 delovnih dni, na zalogi pri dobavitelju

Povej naprej

Založba Chiara
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-94342-0-8
Leto izdaje izvirnika 2018
Ilustracije Kiki Klimt
Urejanje Vesna Radovanovič

Tehnične lastnosti
mehka vezava
180 g
110 strani
Tip knjige
pravljice, basni in miti
Kategorije
otroško in mladinsko
slovensko leposlovje

O knjigi

Zmajeva deklica je pravljica za vse starosti, ki govori o soočanju s strahovi, zbiranju poguma in odkrivanju življenjskega poslanstva.

Sporočilo zgodbe: Vsem, ki iščete svojega zmaja. Poslušaj svoj notranji glas in si drzni slediti poti, ki ti jo prišepetava. Soočila te bo s tvojimi strahovi, žalostjo, jezo in drugimi deli, ki ti morda niso všeč. Sprejemanje teh bo odklenilo tvojo notranjo moč.Zmaj je do sedaj lahko stik z njo navezal samo v sanjah. Vedel je namreč, da se ji v budnem življenju ne sme pokazati, dokler na to ne bo pripravljena. Toliko vsega se je morala še naučiti. A najprej jo je moral prepričati, da ga poišče. Do trenutka njunega srečanja bo bedel nad njo in jo skušal nevidno usmerjati.Njegov dom je bil brezčasni svet, prežet s svetlobo enosti. Njen svet je zaradi naraščajočega pohlepa, strahu in brezupa postajal vse bolj temačen. Zato sta morala združiti svoje moči. Napočil je čas za izpolnitev starodavne prerokbe.

Odkrijte resnični namen vašega življenja.

Vtisi o knjigi:

"Knjiga je primerljiva z Alkimistom, Jonatanom Livingstonom galebom in Malim princem." Bojana Pavlič, Založnica

"V pravljico so tako lepo ovite življenjske resnice, da se mi zdi čudovita popotnica za otroke. In seveda za vse druge, prav zares je primerna za vse generacije. Upam, da jo uvrstijo na bralno značko, idealna je, da jo preberejo že osnovnošolci in ponotranjijo določene nauke, nekaj let pozneje pa jo preberejo še enkrat in takrat v njej najdejo še globlje pomene." Ana Ptičar, Prevajalka

Recenzija Bukla

Pravljica za vse starosti, kot je podnaslovljena knjiga Zmajeva deklica, je zgodba za vse nas, ki gremo po svoji poti iskanja in želimo srečati svojega zmaja, ki nekje čaka na nas – seveda se to zgodi šele takrat, ko smo pripravljeni in se na neznano pot podamo s pogumom v srcu. O nastanku te posebne zgodbe, ki jo lahko prebiramo vedno znova, smo se pogovarjali z avtorjema – Matejo Hano Hočevar, novinarko, moderatorko in avtorico knjige Prebujanje v dušo, in njenim možem Haijem Ottenheimom, igralcem, predavateljem in pripovedovalcem zgodb.

Bukla: Kako je nastala ideja za zgodbo? Mateja, vem, da ste jo san jali, pa vseeno, kako človek svoje sanje prenese na papir in celo v knjigo?
Mateja: Res je, pred leti sem v sanjah prejela sporočilo: »Napiši knjigo za otroke!« Hai je predlagal, naj za osnovo uporabim moje sanje o zmajevi deklici. Te sem imela leta 2003 in s svojo sporočilnostjo so name naredile tako močan vtis, da sem jih uporabila kot uvod v mojo prvo knjigo Prebujanje v dušo. Pravljičarka Vesna Radovanovič, ki je Zmajevo deklico uredila, mi je rekla: »Življenje te je izbralo za to pravljico. Prek sanj ti je naročilo, da jo moraš napisati.«
Hai: Sanjam sva sledila natančno in uporabila prav vse, kar si je Mateja zapisala, ko se je takoj po njih zbudila. V njih so se razkrili pomembni deli zgodbe, zlasti začetek in konec, vse vmes pa je bilo treba dodati. Včasih sem se počutil, kot da bi bil kanal za sporočilo, ki je moralo priti v svet.

Bukla: Kako pa je pisati zgodbo v dvoje? Mateja, zakaj niste zgodbe napisali sami, saj ste kot novinarka precej vešči pisanja zgodb?
Mateja: Kar prešinilo naju je, da bi jo lahko napisala skupaj. Hai ima dar za pripovedovanje zgodb in globok uvid v zakonitosti osebnost ne rasti, jaz pa dobro pišem. V tem smislu se res odlično dopolnjujeva. Za rojstvo te zgodbe sva bila potrebna oba. Drug drugega sva spodbujala, da sva dala najboljše od sebe. A ni bilo vedno lahko. Haija sem morala vsakič znova priganjati k pisanju in to je bilo zelo frustrirajoče.
Hai: Poleg tega so v obdobju, ko sva pisala zgodbo, prenavljali fasado stolpnice, v kateri živiva, in hrupno je bilo že od sedmih zjutraj naprej. Dneve sva preživljala zdoma in pisanje zgodbe naju je pomirjalo.

Bukla: Kakšno je sporočilo Zmajeve deklice za bralce in komu je knjiga namenjena?
Mateja: Sporočilo je, da je treba poslušati svoj notranji glas in drzno slediti poti, ki ti jo ta glas prišepetava. Pot te bo soočila s tvojimi strahovi, žalostjo, jezo in drugimi deli, ki ti morda niso všeč. Sprejemanje teh bo odklenilo tvojo notranjo moč. Glavna junakinja Tia simbolično predstavlja žensko energijo v vseh nas. Vsi, ne glede na spol, imamo v sebi tudi ženski del, ki je zmožen predajanja in zna prisluhniti intuiciji. Več ko bo ljudi, ki bodo sledili tihemu glasu znotraj njih, bliže bomo spremembi v svetu.
Hai: Zgodba je bila najprej mišljena za otroke, vendar sva že na polovici pisanja ugotovila, da sega njeno sporočilo globoko in da je primerna za vse starosti. Na koncu je nastala brezčasna pravljica, ki nagovarja otroka v nas. V vsakem življenjskem obdobju pa bo razum ljena drugače. Lahko se jo bere tudi kot priročnik za osebnost no rast, a ker je pravljica, ki uporabi simbole, nagovarja bralce na mnogih nivojih, ne samo na razumskem.

Sabina Burkeljca, Bukla 141

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...