Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 25 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Anksioznost in fobije

Priročnik za samopomoč
Edmund J. Bourne
Anksioznost in fobije
44,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Modrijan
Leto izdaje 2014
ISBN 978-961-241-844-1
Naslov izvirnika The Anxiety & Phobia Workbook
Leto izdaje izvirnika 2010
Prevod Urška Pajer
Urejanje Aleš Učakar

Tehnične lastnosti
mehka vezava
26 x 20 cm
1.160 g
480 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
psihologija in psihiatrija

Založnik o knjigi

Obsežni priročnik Anksioznost in fobije nam pomaga razumeti in obvladovati marsikatero neprijetno duševno stanje, v katerem se v svojem življenju prej ali slej znajde tako rekoč vsak človek.
Avtor v začetku knjige opredeli vrste anksioznih motenj in vzroke zanje. Ob popisu celostnih psiholoških metod zdravljenja fobij ne prezre niti fizičnih pristopov, usmerjenih predvsem na telo, kot so metode sproščanja in oblik telesnih aktivnosti. Sledi cela vrsta nasvetov, ki naj bi anksioznemu človeku vlili potrebno samozaupanje in mu pomagali prebroditi psihično težavo, s katero se želi spoprijeti. Med temi so tudi nasveti glede primerne prehrane, uporabe zdravil in meditacije oziroma duhovne opore.
S tem je v popis, razlage in tipizacijo anksioznih motenj sistematično vpeto celotno človekovo telo z vsemi fizičnimi plastmi in psihofizičnimi fasetami, hkrati pa je obravnavano tudi človekovo (predvsem neposredno) okolje. To daje posamezniku, ki ga pestijo duševne težave, v roke resnično celosten nabor pripomočkov za njihovo premagovanje. Kljub vsemu pa je ta knjiga priročnik za samopomoč, namenjen torej laičnemu prepoznavanju fobij in samostojni pomoči zanje: od prvega spoznavanja svoje težave do praga psihiatrične svetovalnice. Naslednja stopnja je vsekakor že strokovna pomoč v psihiatrični praksi.

Recenzija Bukla

Bourne je ameriški psiholog in avtor knjig za samopomoč, pričujoči priročnik pa vsakih nekaj let izhaja v novih in prenovljenih izdajah. V njem gre za temeljito obravnavanje dveh pogostih psihičnih težav. Prva je anksioznost kot tesnoba, pri kateri za razliko od strahu – ta je običajno usmerjen proti določenemu objektu ali situaciji – ne morete natančno ugotoviti, kaj vas muči, saj ta tesnoba izhaja iz vaše notranjosti, izdajajo pa jo bolj ali manj očitni znaki, kot so oteženo dihanje, potenje, tresenje ali drhtenje, omotica, otrplost itn. Druga so fobije, denimo strahovi pred paničnimi napadi – agorafobija, strah pred osramočenostjo in ponižanjem pri raznoraznem javnem nastopanju – socialna fobija in druge specifične fobije. Priročnik ponuja širok pregled tehnik, ki blažijo te težave, od (dihalnih) vaj za sproščanje do namernega privajanja na telesne simptome in premagovanja zastrašujočih misli do postopnega izpostavljanja situacijam pri fobijah, spremembi načina življenja ter smotrni uporabi zdravil. Priročnik za odklanjanje težav, ki občasno mučijo kar petino Američanov.

Samo Rugelj, Bukla 104

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...