Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Čas

Snov, iz katere je življenje: navodilo za uporabo
Stefan Klein
Čas
29,00 € 29,00 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,87 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni Brezplačna poštnina (v Slovenijo)

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Obzorja
Leto izdaje 2009
ISBN 978-961-230-352-5

Tehnične lastnosti
trda vezava
339 strani
Tip knjige
esej
Kategorije
psihologija in psihiatrija

Povej naprej

Založnik o knjigi

So trenutki, v katerih se nam dozdeva, da zakoni časa ne veljajo več. Kdo se ne spominja trenutkov, v katerih nas preveva magično občutje; ko stopimo na vrh gore ali prisluhnemo valovanju morja, ko smo v ustvarjalni mrzlici ali uživamo v ljubezni. Tedaj izpuhtijo načrti in skrbi, spomini izgubijo svoj pomen. Čas se ustavi; trenutek vsebuje vse, kar je bilo in kar še bo. Marsikomu se lahko dozdeva, da izgublja občutek telesne omejenosti in se staplja v nekaj večjega, veličastnega. Včasih zadostuje prijeten večer, ki ga preživimo s starimi prijatelji, včasih nas posrka vase zanimivo delo, pa nam ure že minevajo, kakor da bi bile le minute. Zamudili smo zadnjo podzemeljsko železnico, pozabili na kosilo, pa tega nihče ne opazi - saj smo ujeti v čarobnem trenutku tukaj in zdaj.

 

Toda na lepem nas naša zavest neizogibno spomni na čas in prebudimo se v resničnosti, kakor da bi se prebudili iz omamnega spanca.

Recenzija Bukla

V času, ko vsi tarnamo nad pomanjkanjem časa, je bila nova knjiga o času le še vprašanje časa. Predvsem takšna, ki »snov, iz katere je življenje«, osvetljuje z znanstvenega, psihološkega in filozofskega vidika. Že Bergson je opisoval neskladje med objektivnim (izmerljivim) in subjektivnim (notranjim) časom, do podobnih ugotovitev pa pride tudi avtor pričujoče knjige, ki poudarja, da naše dojemanje časa sploh ne ustreza položaju urinih kazalcev. Že dolgo je jasno, da mnogi ljudje niso več gospodarji svojega časa, vprašanje pa je, ali to lahko spremenijo. »Navodila za uporabo« časa ne morejo ustaviti, narekujejo pa, da si vzamemo čas tudi takrat, ko časa zmanjkuje.

Ana Geršak

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...