Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Človek, delo in organizacija

Pregled psiholoških področij in perspektiv
Boštjan Bajec, Eva Boštjančič, Sara Tement
Človek, delo in organizacija
19,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Znanstvena založba Filozofske fakultete
Leto izdaje 2016
ISBN 978-961-237-883-7
Urejanje Eva Boštjančič

Tehnične lastnosti
mehka vezava
23,5 x 16,5 cm
450 g
251 strani
Tip knjige
strokovna monografija
Kategorije
družbene vede > etnologija in antropologija
psihologija in psihiatrija

Povej naprej

Založnik o knjigi

V monografiji je sistematično in strukturirano predstavljen pregled ključnih področij, ki so pomembna za poznavanje psihologije dela, kot so selekcija kadrov in zaposlovanje, izobraževanje in razvoj zaposlenih, organizacijski razvoj, merjenje delovne uspešnosti, zadovoljstvo pri delu ..., hkrati pa so teoretski koncepti dopolnjeni z rezultati in spoznanji številnih domačih in tujih raziskav s področja dela, kadrovske in organizacijske psihologije.

Recenzija Bukla

Skoraj sočasno z industrijsko revolucijo, izumom žarnice na gorilno nitko, s prvimi elektrarnami, v ZDA se je v letih 1880– 1890 število časopisov podvojilo, izšla je Darwinova knjiga O nastanku vrst, W. Wundt 1879 je ustanovil prvi psihološki laboratorij. Prvi laboratorij za eksperimentalno psihologijo dela je ustanovil M. L. Patrizi deset let kasneje. Pri nas, merim seveda na nekdanji skupni prostor, za začetek šteje Trstenjakova Psihologija dela leta 1951, enajst let kasneje je bila na ljubljanski univerzi ustanovljena Katedra za industrijsko psihologijo. Zanimivo in pregledno branje znanstvene monografije nas torej popelje skozi zgodovino, metode, vrste raziskovanja, zakonodajo, etiko. Kadrovska psihologija je predstavljena sistematično in tudi po posameznih področjih (vojaška, letalska, prometna, vedenjska, okoljska). Za prihodnost zapišejo, da bo količina podatkov pripomogla tudi k etičnemu vidiku integracij, vdora v zasebnost, humanizaciji novih oblik dela in brisanju meja med delom in drugimi področji življenja.

Jedrt Jež Furlan, Bukla 131

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...