Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Kako deluje um

Duhovit in prodoren vpogled v delovanje človeškega uma
Steven Pinker
Kako deluje um
36,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Učila International
Leto izdaje 2009
ISBN 978-961-00-0640-4
Naslov izvirnika How The Mind Works
Leto izdaje izvirnika 2009
Prevod Urška Pajer

Tehnične lastnosti
trda vezava
616 strani
Tip knjige
popularna znanost
Kategorije
psihologija in psihiatrija
družbene vede

Povej naprej

Založnik o knjigi

Steven Pinker, eden vodilnih svetovnih kognitivnih znanstvenikov, v eni temeljnih knjig sodobne znanosti o možganih z veliko dobre volje, humorja in včasih tudi provokacije pojasnjuje, kako deluje um (kako se je razvil, kako nam omogoča, da vidimo, razmišljamo, čutimo, se smejemo, uživamo v umetnosti in razglabljamo o skrivnostih življenja), in odgovarja na vprašanja, ki si jih nikoli ne zastavimo: Zakaj se zaljubimo ali razjezimo? Zakaj se posameznikova plača povprečno veča z vsakim dodatnim centimetrom njegove višine? Zakaj nas ob misli, da bi jedli črve, navdaja gnus? Kako lahko skozi optične prevare vidimo v delovanje človekove duše?
Pojasnila in dokazi, ki jih uporablja, slonijo na naravnem izboru, ki je zasnoval um v okolju, v katerem se je človek razvil. Hkrati pa podaja odgovore na najosnovnejša vprašanja, ki si jih posameznik zastavlja: kako dojemamo svet in kako delujemo v družbi.

Recenzija Bukla

Poglobljenih, sodobnih, obsežnih in referenčnih poljudnoznanstvenih knjig o človeški psihologiji v slovenščini ni ravno na pretek, zato je knjiga Kako deluje um Stevena Pinkerja, enega najbolj znanih evolucionističnih psihologov, znanega tudi po dokaj revolucionarni knjigi Prazna plošča, pravo razodetje. Pinker že takoj na začetku ponižno prizna, da je knjiga o tako kompleksni temi, kot je človeški um, nujno nepopolna, celo zavajajoča in nepravilna, a nato v tekočem, dinamičnem, tu in tam provokativnem slogu postreže z mnogimi razsežnostmi in sposobnostmi uma, ki ga na piedestal najpopolnejšega izdelka narave postavljajo kljub vsej tehnologiji še vedno skromni poskusi človeka, da bi ga rekonstruiral z umetno inteligenco. 

Samo Rugelj

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...