Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Modrost volkov

Kako razmišljajo, načrtujejo in skrbijo drug za drugega
Elli H. Radinger
Modrost volkov

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Povej naprej

Založba Mladinska knjiga
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-01-5361-0
Naslov izvirnika Die Weisheit der Wölfe
Leto izdaje izvirnika 2017
Prevod Maruša Murko Keber
Urejanje Aleksandra Kozarov
Predgovor Miha Krofel

Tehnične lastnosti
trda vezava
20,5 x 15 cm
520 g
296 strani
Tip knjige
strokovna monografija
Kategorije
psihologija in psihiatrija
družbene vede > sociologija
naravoslovje > biologija

Založnik o knjigi

O tem, kako volkovi razmišljajo, načrtujejo in skrbijo drug za drugega – presenetljivi podatki o človeku najbolj podobni živali Ljubi svojo družino, skrbi za tiste, ki so ti zaupani, nikoli ne obupaj in nikoli se ne prenehaj igrati – to so načela volkov.

Volkovi empatično skrbijo za svoje stare in poškodovane volkove, z vso ljubeznijo skrbijo za podmladek, v igri pa so zmožni pozabiti na vse. Razmišljajo, sanjajo, imajo načrte, med seboj inteligentno komunicirajo – od vseh živih bitij so nam najbolj podobni. Avtorica pripoveduje napete zgodbe o čutu za družino, zaupanju, potrpljenju, zmožnosti vodenja, pazljivosti, pozornosti, soočanju z neuspehi ali smrtjo.

Recenzija Bukla

Elli H. Radinger je nemška raziskovalka in opazovalka volkov, ki pa se s temi divjimi živalmi ni srečala in zbližala kje v Nemčiji, temveč v Ameriki. Ko so se tam sredi devetdesetih odločili, da bodo poskusili ponovno naseliti volkove v narodnem parku Yellowstone, je hitro odpotovala tja in te divje ter lepe živali so ji takoj ukradle srce, tako da jim je posvetila kar nekaj let. Knjiga Modrost volkov (eno od njenih del o volkovih) je svojevrsten preplet spominov, opazovanj volčjih krdel in odkrivanja zakonitosti njihovega življenja, v katerem avtorica kaže na mnogo vzporednic in podobnosti med socialno dinamiko znotraj volčje družine in človeške družbe, iz česar povleče številne nauke, ki jih lahko ljudje uporabimo tudi v vsakdanjem življenju. Nežno in zavzeto opisani primeri volčjega obnašanja, vzpostavljanja in zadrževanja hierarhije znotraj tropa, izkazovanje ljubezni do mladičev itn. so tako po eni strani hvalnica naravi in divjemu življenju v njej, po drugi pa knjiga z mnogimi presenetljivimi ugotovitvami, kako kompleksno življenje živijo volkovi. Tankočutno!

Samo Rugelj, Bukla 146

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...