Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Nagovori staršem

Nasveti o vzgoji priznane pedagoginje Marie Montessori
Maria Montessori
Nagovori staršem

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Povej naprej

Založba Didakta
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-261-490-4
Naslov izvirnika Maria Montessori speaks to parents
Leto izdaje izvirnika 2017
Prevod Borut Jesenovec Petrović, Slavica Petrović Jesenovec
Urejanje Katja Škapin

Tehnične lastnosti
mehka vezava
23 x 15 cm
300 g
124 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
družbene vede > sociologija
družina, vzgoja in izobraževanje
psihologija in psihiatrija
družbene vede > socialno skrbstvo

Založnik o knjigi

Vzgojni priročnik vsebuje enajst doslej še neobjavljenih člankov priznane pedagoginje Marie Montessori, ki so napisani prav za starše. Maria Montessori se je vedno zavedala, da imajo starši pomembno vlogo. Želela jih je izobraziti, da bodo znali otrokom kar najbolj pomagati pri njihovem razvoju in da bodo razumeli bistvo njene pedagogike.

"Naučiti se moramo bistvenega, nečesa, česar bi se morali učiti že od prvega dne: "Kako spoštovati otroka".
(Maria Montessori)


O KNJIGI SO DEJALI:

"Maria Montessori nam v knjigi ponuja jasne in konkretne spodbude, ki odgovarjajo na preproste otrokove potrebe (kot pravi sama), da bi zagotovili otroku dober začetek življenja, srečno otroštvo in mu dali dobro življenjsko popotnico. Kako urediti preprosto domače okolje, ki bo spodbujalo otrokovo gibanje in dejavnost, kakšno starševsko držo zavzeti, do kam mora seči naše animiranje, poseganje ..."
- Eda Šteblaj, pedagoginja in terapevtka montessori, ter Neža Le Roux, pedagoginja montessori s certifikatom AMI (0 - 3 let)

"Montessorijeva je delovala v času, ko so vzgajali praprababice današnjih šolskih otrok. A njena načela so še vedno aktualna, ker se bistvo odnosa med starši in otroki ni spremenilo. Zato bi lahko rekla, da govorimo podoben jezik. Znala je opazovati potrebe otrok in se nanje odzivati na način varne oporne točke, brez vsiljivosti, z učenjem otrokove samostojnosti in odgovornosti. Izhajala je iz izkušenj v praksi, učenja prek napak in empatičnega razumevanja. Mnogi današnji starši imajo s tem velike težave."
- Leonida in dr. Albert Mrgole, avtorja vzgojne uspešnice Izštekani najstniki in starši, ki štekajo

"Meni zelo ljubo sporočilo v teh nemirnih, hektično hitrih časih pa je sporočilo staršem, da se ustavijo. Postojijo ob otroku, ga opazujejo in so ob tem prisotni. Da ne izsiljujejo otrokovega razvoja in dosežkov; da ne nagrajujejo in kaznujejo v dobri veri, kako sami vedo, kaj je za otroka najboljše. Pač pa da omogočijo otroku, da zgolj je."
- Doc. dr. Tina Bergant (spec. pediatrije, specializantka FRM, MAES terapevt, vodja seminarjev Familylab)

Recenzija Bukla

Italijanska zdravnica in kirurginja Maria Montessori je v začetku dvajsetih let prejšnjega stoletja povzročila vzgojno senzacijo. Razvila je pedagoški pristop montessori, ki poudarja pomen samostojnosti in spoš­tovanja otrok. V Nagovorih staršem je zbranih njenih enajst krajših zapisov, ki se dotikajo tematik, kot so npr. razlika v percepciji dela in igranja, kakršno imajo starši in otroci, otrokove skrivnosti, pomen učenja gibanja, okolje otroka, tudi otroci s primanjkljaji. Ti kratki eseji, namenjeni prav staršem, so napisani zelo jasno in razumljivo, polni so primerov dobre prakse, dopolnjeni so s fotografijami in predstavljajo vir modrosti za starše, ki želijo razumeti odraščanje svojih otrok ter jim omogočiti naraven in kvaliteten začetek na poti odraščanja.

Klara Jarc, Bukla 146

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...